Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

GULLIVER DELTA RESORT – hotelul din inima paradisului

in Curiozitati de

Gulliver Delta Resort din Uzlina este locul ideal unde poţi avea parte de momente de vacanţă unice alături de cei dragi, într-un paradis sălbatic departe de agitaţia oraşelor aglomerate. Dacă nu ai mai fost niciodată în Delta Dunării, ar trebui să o incluzi pe lista de locuri de văzut într-o viaţă, chiar dacă se află la numai câteva ore distanţă de Bucureşti. Este un paradis inclus în patrimoniul UNESCO încă din anul 1991 şi singura rezervaţie a biosferei din lume unde trăiesc în tihnă mai bine de 300 de specii de păsări rare, mii de tipuri de plante, dar şi animale pe cale de dispariţie, pe care le poţi admira doar aici.

DISTRACŢIE ŞI RELAXARE! La circa zece minute de mers cu barca de la Murighiol, poziţionat într-un cadru parcă decupat din basme, într-una dintre cele mai spectaculoase locaţii din Delta Dunării. Pe micuţa insulă, la confluenţa dintre braţul Sfântu Gheorghe şi canalul Uzlina, se afla hotelul Gulliver Delta Resort. Modern, dar realizat în perfectă armonie cu natura, complexul se întinde pe o suprafaţă uriaşă de 10.000 metri pătraţi, dispunând de un corp central, dar şi de câteva viluţe lipoveneşti extrem de cochete, aflate într-o grădină plină de salcii plângătoare şi flori parfumate. Spaţiul hotelier este o adevarată oază de relaxare pentru fiecare membru al familiei, care-şi va găsi aici locul perfect unde poate admira frumuseţile Deltei. Cei mici se pot distra la locul de joacă special amenajat, care dispune de căsuţe, leagane şi trambuline, în timp ce părinţii sau tinerii vor avea de ales între relaxarea în unul dintre numeroasele hamace, leagane sau balansoare, să înoate în piscina înconjurată de o plajă dotată cu şezlonguri şi umbreluţe sau să pescuiască direct de pe pontoanele hotelului.

DELICII CULINARE! Gurmanzii vor găsi şi ei la Gulliver Delta Resort raiul. Ce-i drept cu mult peste, icre şi bors. Bineînţeles că de pe masă nu vor lipsi bunătăţiile tradiţionale româneşti sau cele vegetariene. Se spune că, dacă ai ajuns în Deltă şi nu încerci zeama tradiţională pescarească la ceaun, poţi spune că degeaba ai venit, dar şi bunătăţi lipoveneşti precum srumbie pe grătar cu mămăliguţă şi brânză, saramură picantă de somn, ştiucă la cuptor umplută cu legume sau ciorbă de peirşoare de peşte.

EXPERIENŢE DE NEUITAT! La Gulliver Delta Resort, vei avea ocazia să explorezi minunatul paradis sălbatic, prin numeroasele excursii opţionale care se organizează aici. Vei avea posibilitatea să te plimbi cu barca pe lacurile de smarald garnisite cu tot felul de plante, să admiri ochiurile de apă învelite cu nuferi roz, galbeni sau albi sau să imortalizezi apusul soarelui care se pierde în Dunăre, oferindu-i nuanţe liliachii şi roşietice de neimaginat. Dacă-ţi plac excursiile ceva mai lungi, vizitează oraşul piraţilor, Sulina, care se mândreşte cu singurele plaje sălbatice din România, fiind punctul unde se îmbrăţişează Dunărea cu Marea Neagră. Ştiai că dacă înoţi vara aici sau la Sfântu Gheorghe, pe timpul serii, vei ieşi din apă fosforescent? Acest lucru se întâmplă datorită fenomenului cunoscut ca “Lumânarea de Mare”, produs de o plantă rară, Noctiluca Miliaris, care este fosforescenta şi creează un spectacol al naturii uluitor. Printre excursiile uimitoare pe care le mai poţi face în Delta este cea pănă la Letea, cea mai Nordică pădure subtropicală din Europa, unde poţi admira în tihnă cai sălbatici, dar şi liane încolăcite pe trunchiurile unor arbori seculari.

Ultimile din

Mergi la SUS