Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Grindeanu, sfat pentru viitorul premier: „Să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea”

in Diverse/ExtraNews/Politic de

   „O să-mi fac datoria până la capăt, până când ţara va avea un guvern funcţional. Aştept până când Parlamentul va aproba noul guvern, respectând toate procedurile constituţionale şi legale din ţara noastră. Aşa cum am spus şi până acum, sper ca votul de azi din Parlament să nu fie o mare greşeală, iar PSD să numească viitorul premier”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, miercuri, după votarea moţiunii de cenzură care a legiferat demiterea sa de la conducerea guvernului.

   El a mai adăugat că PSD nu înseamnă nici Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu şi că acest partid trebuie să rămână unit. Grindeanu spune că va rămâne în PSD, „care nu trebuia să treacă printr-o asemenea încercare, să-şi dea jos propriul guvern pentru că aşa vrea un singur omşi că speră ca, în şase luni, să nu se ajungă într-o situaţie similară. În continuare, a mulţumit tuturor miniştrilor şi i-a îndemnat să vină la serviciu şi să-şi facă datoria.

   Întrebat ce va face de acum înainte, Sorin Grindeanu a răspuns că el este de 21 de ani în PSD „sigur, cu suişuri, cu coborâşuri, cu tot ce înseamnă bine, rău, dezamăgiri, bucurii„, nu se va schimba peste noapte. „Nu-mi schimb partidul, aşa cum unii au făcut acest lucru. Eu cred că asta este datoria fiecăruia dintre noi, în primul rând faţă de noi şi după aceea faţă de alţii„.

   La fel, e a confirmat că Victor Ponta va rămâne pe funcţia de secretar general al Guvernului până la finalul mandatului, când parlamentul va aproba noul guvern. Despre faptul că proprii săi miniştri au votat împotriva guvernului din care au făcut parte, grindeanu e de părere că aceştia au votat împotriva lor. „În momentul în care vii şi arăţi şi nu spui tu, spun organismele internaţionale, Institutul Naţional de Statistică, ţara este pe făgaşul corect, avem această creştere economică, cea mai mare, înseamnă că s-au făcut lucruri bune. Faptul că vii tu şi nu susţii acele lucruri bune pe care le-ai făcut, pentru mine este un mare semn de întrebareşi că, dacă ar fi în locul lui Liviu Dragnea, nu i-ar mai pune miniştri.

Mi-aş dori de la relaţia cu Liviu Dragnea, nu ştiu, că ştiu vreo cinci care sunt aşa, posibili viitori, ”to be elected”, ca să fiu mai exact, mi-aş dori să nu existe agende ascunse şi scopuri ascunse. Pentru că eu am avut această senzaţie, în ultima lună, când, de fapt, mi s-a şi spus dar tu chiar nu ştiai că este un guvern de sacrificiu? Nu! Şi eu cred că mi-am făcut treaba şi mare parte din miniştrii şi-au facut treaba. Dovadă sunt rezultatele economice, aşa cum vă spuneam mai devreme și în continuare cred că aceasta este calea corectă şi până domnul Liviu Dragnea nu va înţelege că primul-ministru este al României, al României, dat, sigur, de o majoritate din Parlament, dar este prim-ministrul României, nu este prim-ministrul PSD„, a mai subliniat Sorin Grindeanu. Solicitat, în final, să dea un sfat viitorului premier, Grindeanu a spus „Să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea(foto: gov.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS