Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ruperi de nori in Romania! AVERTIZARE METEO de ULTIMĂ ORĂ pentru 8 judeţe!

in ExtraNews de

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru judeţul Maramureş, fiind prognozate până la ora 22.00 fenomene periculoase pe mai mulţi afluenţi ai râului Iza.

Totodată, au fost emise mai multe avertizări cod galben pentru judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Covasna, Vrancea şi Bistriţa-Năsăud.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii locale, viituri, torenţi pentru o parte dintre afluenţii râului Iza.

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele superioare ale afluenţilor de stânga ai râului Iza, judeţul Maramureş”, anunţă hidrologii.

Rupere de nori! TRAFIC RUTIER ÎNTRERUPT PE DN 2F ÎNTRE BACĂU ŞI VASLUI

Rupere de nori în București! În mai multe zone din Capitală plouă torențial în aceste momente.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (17:45), în judeţul Bacău, traficul rutier este întrerupt pe DN 2F Bacău – Vaslui, localitatea Plopana, din cauza acumulărilor de apa, de pe suprafaţa carosabilă, în urma ploilor abundente.

Potrivit acestora, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Botiza, Valea Morii, Slătioara şi Cosău, avertizarea fiind valabilă până la ora 22.00.

Totodată, hidrologii au emis mai multe avertizări cod galben pentru bazine hidrografice din judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Covasna, Vrancea şi Bistriţa-Năsăud.

Două dintre avertizări vizează judeţul Suceava, unde, până la ora 18.00, pot să apară fenomene periculoase în bazinele superioare ale râurilor Suha şi Humor, iar până la miezul nopţii, pe râurile mici din bazinul superior al râului Pozen.

Avertizarea pentru celelalte judeţe este valabilă până la miezul nopţii.

Ultimile din

Mergi la SUS