Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Germania introduce AMENZI URIAȘE pentru postările care promovează URA pe reţelele sociale

in Extern de

Ultimii zece ani au însemnat pentru internet cea mai dură perioadă de reglementare din toată istoria sa. Apariţia reţelelor sociale şi a normelor care trebuiesc respectate în online au dus la disiparea noţiunii de libertate de exprimare, fapt care nu mai este de mult o surpriză.

Începând de azi, în Germania a intrat în vigoare o lege împotriva ”hate speech”, sau propagarea urii în online. Chiar dacă în primă fază doar conturile oficiale ale companiilor, de pe reţelele sociale, sunt vizate, nu este exclus să vedem aceste norme implementate şi pentru cetăţenii de rând. Conform noului act normativ, amenzile care pot fi aplicate pentru postările care nu respectă conduita Facebook sau Twitter pot fi de până la 50 de miloane de euro.

Chiar dacă legea a fost intens criticată şi reclamată ca fiind împotriva libertăţii discursului, ea a fost aplicată fără să se stea prea mult pe gânduri. De altfel, Germania este una dintre ţările care au cele mai aspre legi împotriva discriminării şi totodată una care promovează intens ideea de ”political corectness”, sau limbajul adecvat corect politic.

În plus, în luna iunie a acestui an, 36 de cetăţeni germani acuzaţi de propagare de ură în online s-au trezit cu poliţia la uşă pentru că au distribuit pe Facebook conţinut care nu convine autorităţilor, notează Adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS