Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Exerciţiu comun româno-bulgar de protejare a frontierelor de la Marea Neagră

in Diverse/Extern/ExtraNews de

   Recent, la Constanța, s-a organizat, pe Marea Neagră, un exerciţiu comun româno-bulgar, „în scopul testării şi armonizării procedurilor de lucru stabilite prin noul Ghid de abordaj şi control al navelor, aplicabil în cadrul operaţiunilor comune maritime la frontierele externe ale Uniunii Europene„, anunţă un comunicat al Poliţiei de Frontieră. Exterciţiu a fost desfăşurat sub egida agenţiei Europee pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă – FRONTEX. La eveniment au mai fost invitaţi reprezentanţi ai agenţiilor europene de pescuit şi acvacultură, respectiv de securitate maritimă din România şi Bulgaria.

   Activitatea a constat în exerciţii de abordaj şi control, la ea participând autorităţi de frontieră din Bulgaria şi România, cu navele din dotare. Poliţia de Frontieră Română a fost prezentă cu trei ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă, respectiv Offshore Patrol Vessel MAI 0201, Costal Patrol Vessel MAI 1104și nava tip MAI 3004 Class Patrol Boat. Autorităţile de frontieră din Bulgaria cu o ambarcaţiune tip Offshore Patrol Vessel.

   Exercițiul a avut ca scop creşterea nivelului de cooperare operativă între Frontex, Agenția Europeană de Control al Pescuitului EFCA și Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă EMSA, cu acordarea, în același timp, de sprijin autorităţile statelor membre cu atribuții specifice Gărzilor de Coastă.

   De asemenea, s-a pus accent pe întărirea cooperării dintre autorităţile naţionale ale României și Bulgariei care desfășoară activităţi de supraveghere şi control la frontierele maritime precum și în domeniul acvaculturii. În același timp s-a urmărit armonizarea tehnicilor şi a tacticilor de abordaj şi control folosite de către cele două state participante, folosind ghidul privind Abordajul în operaţiunile maritime coordonate de către agenţia – Cele mai bune practici şi recomandări, dezvoltat de către Frontex și creşterea capacităţii de reacţie a autorităţilor din cele două state în diferite scenarii ipotetice.

   Pe întreaga perioadă a derulării exerciţiului, activitatea a fost coordonată de către Centrul Operaţional SCOMAR Sistemul Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagră, aflat la sediul Gărzii de Coastă. (foto: Poliţia de Frontieră)Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS