Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

“EU VORBESC, EL NU AUDE!”

in Diverse de

De multe ori, ai senzația că vorbești la pereți. Tu îl rogi ceva, dar soțul tău nu dă niciun semn că a înțeles. Iată cum poți gestiona relația cu un astfel de partener!

Dacă tu crezi că soțul nu aude ce îi spui, află că aceasta este doar o impresie. Niciodată nu vorbim la pereți, dar problemele apar atunci când tiparele de comunicare a celor în cauza sunt extrem de diferite. Felul în care ne exprimăm depinde de diferența de gen, de modul în care suntem construiți la nivel cerebral, de felul în care ne gestionăm emoțiile și în care depășim situațiile delicate pe care le-am avut în familia în care am crescut.

ÎNTȚELEGE ȘI FELUL LUI DE A SE EXPRIMA

Pentru ca soțul tău să te înțeleagă mai bine, trebuie să ții cont de anumite caracteristici generale ale bărbaților și ale lui, în particular. De  regulă, femeile își exprimă emoțiile la începutul mesajului și le transmit așa cum le simt ele în timp real, fără să explice de ce fac asta și ce își doresc de la interlocutor. Ele au nevoie doar să se decarce. Vor să fie ascultate însă bărbații se concentrează pe rezolvarea unei probleme. Înțeleg că partenera suferă. Dau la o parte emoțiile și-și întrerup soția care vorbește pentru a da soluția rapidă și salvatoare. În acest caz, ambii se simt frustrați: ea, pentru că nu a fost ascultată, iar el, pentru că nu i-a fost apreciată intervenția. Dacă acest ciclu se repetă de prea multe ori, el ajunge să evite discuțiile, pentru ca să nu mai apară conflicte.

REGULI DE COMUNICARE CU BĂRBAȚII

De multe ori, soții nu au învățat cum să comunice unul cu celălalt. Odată ce încep să facă asta, armonia revine ușor. Nu uita că modul lui de a se exprima este diferit. Pentru a reuși să te faci ascultată, mesajul tău ar trebui să fie mai clar. Spune cu exactitate ce vrei. Nu încerca să-i sugerezi dorințele tale. Mai ales când ai nevoie de o soluție rapidă de la soțul tău, spune cât mai exact care este problema. Fii atentă și la momentul pe care îl alegi să vorbești cu el. De obicei, bărbații nu au atenție distributivă. Dacă face altceva, nu va putea să fie atent la ce îi spui.

CITESTE SI: “NE CERTAM ZILNIC!”

SCHIMBAREA ÎNCEPE DE LA TINE

Mai există și o situație foarte des întâlnită, aceea în care soțul are o problemă emoțională sau în viața profesională. Femeia vede că pe el îl frământă ceva, dar are impresia că nu discută prea mult cu ea și este nemulțumită de acest lucru. În acest caz, nu te ignoră, ci are doar o modalitate diferită de a gestiona situația. Nu îl ajută să exprime ceea ce simte. Dacă vrei să fii alături de el, lasă-l să-și depășească singur starea și nu adăuga disconfort în plus, arătându-i supărarea. Oferă-i spațiu și arată-i că ai încredere în el și îl apreciezi. Dacă bărbatul tău a ajuns să te ignore cu adevărat, înseamnă că aveți o problemă de comunicare, care trebuie înțeleasă de amândoi și rezolvată cât mai repede cu putință. Dacă el refuză să meargă cu tine la un specialist sau la un curs de comunicare în cuplu, poți merge doar tu. Există și cărti foarte bune din care poți învăța. Dacă tu îți schimbi abordarea, vei vedea că el va aprecia efortul tău.

CITESTE SI: CEARTA PE TELECOMANDA….


Ultimile din

FALSIFICAREA CĂRNII

Sub denumirea de carne se înțelege partea comestibilă a animalelor, a păsărilor,
Mergi la SUS