Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

“NE CERTAM ZILNIC!”

in Diverse de

In fiecare zi – cearta, in fiecare zi – scandal. Parca nu se mai poate. Oare ce e in neregula cu relatia voastra? Nu va potriviti,e o problema mai grava sau sunt doar nimicuri? Afla de la specialisti cum poti rezolva situatia!

Se pare ca lucrurile nu stau atat de rau ai crede. Daca va certati certati zilnic din nimicuri de o mie de ori si va impacati de o mie unu ori, inseamna ca acesta este modul vostru de a va comporta intr-o relatie si va descurcati de minune cu el. Poate ar fi bine sa va mai temperate in manifestari, mai ales daca aveti copii. Si sigur vreti sa pastrati si serviciul acela frumos de pahare intact.

UN STIL DE RELATIONARE

Daca asa a fost de la inceput si aveti amandoi obiceiul de a intra usor in conflict, dar si sa va impacati usor, fara sa fiti afectati profund, atunci se pare ca acesta este stilul vostru de relationare. Totusi, este cazul sa te ingrijorezi in situatia in care la inceput era altfel, dar acum va certati des. Se pare ca este ceva ce nu functioneaza cum trebuie. Raspunde-ti la urmatoarele intrebari pentru a-ti da seama de gravitatea situatiei: “Sunt certuri mici, din nimicuri?”, “Sau este vorba mereu de acelasi motiv?”, “Dureaza mai mult sau se aplaneaza rapid?”, “Devin din ce in ce mai serioase, pe masura ce trece timpul?”. De multe ori, dupa ce trece perioada de exaltare de la inceput, incep sa se vada diferentele dintre parteneri. Fiecare crede ca modul lui de a gandi si de a face lucrurile este cel “normal” si celalalt trebuie sa-l asculte. Iar daca diferentele sunt mari si in multe domenii, conflictele vor fi mari.

CE E DE FACUT

Daca certurile sunt numeroase si nu reusiti sa va impacati, gandeste-te daca ti-ai ales partenerul potrivit. Ce te-a atras la inceput la el? Este mai important ceea ce ti-a placut la el si ce iti place in continuare, decat certurile zilnice? Ar trebui ca fiecare dintre voi sa se gandeasca ce poate sa faca pentru ca relatia sa mearga mai bine. Indicat ar fi sa invatati tehnici de comunicare si de negociere. Totusi, daca nu le aplici, raman doar teorie. Important este sa va fie clar amandurora de ce doriti sa ramaneti impreuna si sa fiti dispusi sa faceti eforturi pentru asta.

AJUTORUL UNUI SPECIALIST

Daca ai facut toate eforturile care tin de tine, dar el tot are chef de harta mereu, inseamna ca exista multe lucruri care nu ii convin. Din pacate, nu le exprima si gaseste alte pretexte marunte de cearta. Uneori, sunt probleme importante (dificultati banesti, amestecul parintilor in relatie). Ar fi util sa iei o hotarare, daca renunti la el sau apelezi la ajutorul unui specialist. Este clar ca situatia te depaseste. Daca nu lucrezi impreuna cu partenerul si cu o terta persoana neutra, relatia voastra nu mai poate continua. In acest proces, veti identifica si indeparta “minele explozive” din cuplul vostru. Chiar daca iti convingi partenerul sa mergeti impreuna la un psiholog, nu este sigur ca totul va fi bine. In acest context, ati putea realiza amandoi ca, de fapt, nu doriti sa ramaneti impreuna. Dar vizita la un specialist v-ar putea ajuta sa va dati seama ce doriti sa faceti mai departe cu viata voastra.

Ultimile din

Mergi la SUS