Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

MISTICISM! CELE MAI PUTERNICE VRĂJI DE DRAGOSTE

in Curiozitati de

Vrăjile de dragoste par un subiect derizoriu, dar în secret multe femei ar vrea să le cunoască puterea. Chiar și azi, cei care apelează la magie o fac pentru a găsi iubirea și folosesc obiecte cu semnificații mistice, fotografii sau scrisori primite de la persoana iubită.

În vremurile antice, cea mai răspândită formă de magie care aducea dragostea implica folosirea unei păpuși de ceară. Fetele sau femeile care doreau să cucerească inima unui bărbat foloseau ceară curată de albine, modelau un chip cum se pricepeau mai bine și rosteau cuvintele magice. Pe vremea aceea se credea că iubirea era trimisă de zei, iar descântecele aveau darul de a le îmbuna voința. Acum, o vrajă sau un descântec de dragoste este privit mai degrabă ca o conexiune invizibilă cu sufletul celui iubit. Nu poți manipula sentimentele unui om, așa cum se credea odată, dar poți încerca să ajungi la ele prin influența subtilă a energiei tale interioare.

TALISMANELE VRĂJITE

Încă din Antichitate și din Evul Mediu se credea că, dacă îi dăruiești persoanei iubite o bijuterie vrăjită, ea va fi sub puterea ta și te va iubi necondiționat toată viața. Se foloseau de obicei talismane din metal, din argint sau aur, sub formă rotundă sau sub formă de inimă, inscripționate cu simboluri magice care atrăgeau iubirea și supuneau inima. Multe dintre aceste simboluri și-au pierdut semnificația inițiala, altele au rezistat peste secole și reprezintă și acum pasiunea, dorința și afecțiunea.

Inima. Recunoscută în toată lumea drept cel mai puternic simbol al iubirii; era folosită sporadic și în vremurile antice, dar a devenit extrem de populară în Europa în epoca Renașterii, când artiștii romantici au încercat să reprezinte cât mai plastic inima și tot ce semnifică ea, de la sentimente, afecțiune, dăruire până la pasiune.

Dantelele și panglicile. În Evul Mediu, o tânără care admira un cavaler îi oferea batista ei de dantelă sau un mic dar legat cu panglici fine. Prin gestul ei, transmitea încredere și afecțiune și îl încuraja pe tânărul respectiv să îi facă curte.

Mâinile înlănțuite. Tradiția spune de secole că bărbatul trebuie să ceară mâna femeii, dacă vrea să se căsătorească, astfel că mâinile înlănțuite erau adesea gravate pe talismanele magice.

Porumbița sau perechea de porumbei. Aceste păsări sunt considerate din vechime simboluri ale iubirii eterne și ale fidelității.

Mărul. În Grecia antică, fructul rotund și roșu făcea parte adesea din ritualul de curtare și din vrăjile de dragoste. Câteva secole mai târziu, îndrăgostiții le trimiteau mere iubitelor lor, iar cei care doreau să dovedească sinceritatea și profunzimea sentimentelor lor împărțeau un măr cu femeia iubită.

CITESTE SI: Farmecele de dragoste au împletit întotdeauna magia albă cu magia neagră! Cum se făceau farmecele de iubit cu oala

TRANDAFIRUL

Este un simbol străvechi al iubirii și era un element sacru al zeițelor Isis sau Afrodita. Azi este foarte des întâlnit și ca simbol al Fecioarei Maria. Trandafirul roșu, în mod deosebit, semnifică frumusețea, dragostea și pasiunea.

CUPIDON ȘI SĂGEȚILE LUI

În mitologia romană, Cupidon era micul zeu poznaș care unea destinele oamenilor, de multe ori fără ca aceștia să știe unul de altul. Se credea că cine era atins de săgețile lui se îndrăgostea pe loc, dar iubirea nu avea profunzimea și puterea unor sentimente sincere. Era mai degrabă dragoste carnală și trecătoare.

FARMECELE DE AZI CU MIERE, TRANDAFIRI ȘI FOTOGRAFII

Nici talismanele, nici florile și nici fotografiile nu au în sine putere magică. Dar puterea minții și a iubirii joacă rolul cel mai important în vrăjile de dragoste. Femeile care le folosesc și cred în ele se simt mai puternice și mai atrăgătoare prin descântecele pe care le rostesc. Se știe că un mesaj transmis cu toată puterea dragostei și a voinței poate face un miracol!

1 Amestecă 2-3 lingurițe de miere și petale de trandafir roșu într-un bol alb de ceramică. Scrie pe o hârtie albă numele bărbatului iubit și stropește apoi cu ulei de santal. Aprinde o lumânare și dă foc hârtiei, lăsând cenușa să cadă în bolul cu miere și trandafiri. Amestecă din nou mierea și rostește acest descântec de 9 ori: “Puterea și dulceața iubirii să ajungă la sufletul lui; puterea și dulceața iubirii să mi-l aducă aproape pe…(numele iubitului!)

2 Dacă ai o fotografie cu bărbatul dorit, îți mai trebuie un bănuț de argint și un fir roșu ca să faci una dintre cele mai simple și puternice vrăji de dragoste. Pune bănuțul de argint deasupra fotografiei și împachetează-le într-un material fin, de mătase. Înfășoară în jurul micului pachet un fir roșu de mătase și rostește următoarele cuvinte: “Așa cum înfășor firul, așa să îl înfășoare dragostea mea, să se gândească la mine și să se întoarcă la mine. Așa cum un om nu poate vedea fără lumină, așa nici el să nu vadă pe alta. Așa cum un om nu poate trăi fără aer, așa nici el să nu trăiască fără mine. Fir roșu, fir roșu, aprinde dragostea în inima lui…(numele iubitului)!”

3 Multe vrăji de dragoste se făceau în nopțile cu Lună plină, când se credea că lumina ei sporește magia și ajută femeile. În vremurile moderne, puterea Lunii a rămas aceeași, dar femeile folosesc și puterea sugestivă a fotografiilor. Așteaptă prima noapte cu Lună plină și alege un loc liniștit în casă, lângă o fereastră pe unde intră razele Lunii. Pune fotografia lui sub călcâiul stâng și învârtește-te în sensul acelor de ceasornic de trei ori. Când faci acest lucru, rostește și următoarele cuvinte: “Așa cum chipul tău e sub puterea mea, așa să fie și inima ta în mâinile mele. Așa cum inima mea te dorește, așa să mă dorești și tu. Așa cum eu te iubesc, așa să mă iubești și tu. Așa să mă ajute lumina Lunii!”

CITESTE SI: UIMITOARELE PUTERI ALE DESCÂNTECELOR

Ultimile din

Mergi la SUS