Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CEARTA PE TELECOMANDA….

in Diverse de

Ați terminat treaba și ați vrea să stați amândoi la televizor. Ce poate fi mai frumos decât să te cuibărești în brațele iubitului și să vă uitați împreună la… Dar el vrea să vadă un meci de fotbal, iar tu un serial. Și de aici începe cearta…

Cuplurile se ceartă. E ceva obișnuit. Dar poate nu credeai că motivul cel mai des invocat este acest mic obiect: telecomanda. Cel puțin așa arată un studiu recent efectuat de publicația Vanity Fair. Au fost intervievați 1.100 de adulți și 36 % dintre ei (cel mai mare procent) au spus că cearta pe telecomandă este motivul cel mai des invocat în cuplul lor. Mai exact, dezacordul pornește de la dorința unuia să urmărească un program sportiv și a celuilalt care nu vrea sub niciun chip asta.

CAND TELEVIZORUL ESTE DOAR UN PRETEXT

Pentru a vedea cât de serioasă este problema în familia ta, răspunde la următoarele întrebări: “Cearta pe telecomandă are loc des sau rar ? Este scurtă și se termină cu un compromis și zâmbet? Ori este lungă și degenerează mereu în discuții despre alte probleme? De obicei, este inițiată doar de unul dintre voi, iar celălalt cedează aproape întotdeauna?”. Specialistii consideră că este o problemă reală în cazul în care există certuri puternice, în care folosiți critica, atacul la persoană, injuriile și se ajunge la agresivitate verbală sau chiar fizică. Nu este în regulă dacă vă tratați unul pe celălalt cu dispreț. Dar în acest caz, telecomanda este doar un pretext. Este clar că există mai multe dificultăți în cuplu. Acestea pot veni din afară – stres generat de un credit, boală, probleme la serviciu, dar și din interiorul relației.

CONFLICT CA LA CARTE

Ca sa nu fie cearta motiv de dezbinare, trebuie sa tineti cont de anumite lucruri. Daca v-ati spus unul altuia vorbe care au ranit, ar fi bine sa va cereti iertare. Poate parea la mintea copiilor, dar ar trebui sa va respectati unul pe altul. Fiind adulti, conflictele dintre voi ar putea fi, chiar de la inceput, mai pasnice. Cand sotul face ceva care te supara, spune-i cum te simti in acel moment si ce ti-ai dori de la el specific. Nu il insulta si nu te concentra pe alte greseli de-ale lui din trecut. Orbeste-i pe un ton scazut. Astfel, vei reusi sa nu te enervezi atat de tare. In plus, si el va reactiona la fel.

CE SA NU FACI

Conflictul nu este un lucru rău. Aveți puncte de vedere și dorințe diferite. Este normal. Există persoane care evită orice ceartă și cedează întotdeauna, chiar dacă și-ar dori să facă altceva. Ele țin supărarea în interior. Ar putea să izbucnească atunci când te aștepți mai puțin. De aici apar chiar unele divorțuri, în care soțul părăsit nici nu știe de ce s-a întâmplat așa ceva, când totul părea să meargă atât de bine între ei. În alte cupluri, cel care cedează mereu nu pleacă, dar trăiește o viață nefericită.

CITESTE SI: AȘA POȚI FACE SĂ ÎNCETEZE ORICE CEARTĂ CONJUGALĂ 

PENTRU O INTELEGERE MAI BUNA

O solutie simpla si imediata ar fi sa aveti doua televizoare in doua camera diferite. Insa acestea ar putea fi primul pas catre doua vieti diferite. Totusi, nu exista un raspuns standard. Daca, uneori, exista doua evenimente importante pentru fiecare in parte, nu este neaparat nevoie ca unul sa cedeze. Puteti urmari separat ceea ce va intereseaza. Totusi, statul impreuna pe canapea la televizor poate fi utilizat pentru cimentarea relatiei si nu pentru distrugerea ei. Daca animozitatile sunt relativ usoare si se refera strict la continutul emisiunii, conflictul poate fi un punct de pornire pentru intelegerea mai buna a partenerului. Poti afla de ce ii place atat de mult fotbalul, un anume film etc. Poti invata lucruri noi sau poti chiar ajunge sa vezi lucrurile pe care le prefera si sa afli mai multe despre el. Puteti stabili reguli ca, de exemplu, vedem impreuna un anumit serial, un anumit show etc. In rest, fiecare se uita la ce doreste. Poti construe relatia, intreband si ascultandu-l pe celalalt.

CITESTE SI: “NE CERTAM ZILNIC!”

Ultimile din

Mergi la SUS