Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

După ce l-a „ajutat” pe Nicuşor Dan să plece, USR zice că „merge mai departe”!

in ExtraNews/Politic de

Uniunea Salvaţi România a anunţat că, în contextul în care liderul şi unul din fondatorii ei, Nuicuşor Dan, a decis să îşi dea demisia atât din funcţia de preşedinte, cât şi din partid, s-a decis convocarea Comitetului Politic al partidului și va avea loc un nou congres. Președintele interimar al USR este acum Elek Levente, vicepreședintele care a obținut cele mai multe voturi la Congresul USR care a avut loc cu puţin timp în urmă, la Cluj.

   Biroul Național al USR mai anunţă că „regretă decizia lui Nicușor Dan de a demisona atât din funcția de președinte, cât și din partidşi că „Nicușor Dan a creat o nouă mișcare politică și a convins cetățeni onești să i se alăture și să voteze USR atât la alegerile locale din București, cât și la alegerile parlamentare„.

   Un nou președinte al partidului va fi ales de un nou congres care se va convoca, potrivit statutului, “de îndată”. Biroul Național USR a mai decis de asemenea, cu largă majoritate, convocarea Comitetului Politic al partidului în termenul statutar de 15 zile.

   „USR a atras oameni care nu au mai făcut politică, oameni recunoscuți pentru meritele lor profesionale. USR s-a născut altfel decât celelalte partide, ca o mișcare a cetățenilor care au decis să se implice pentru că lucrurile mergeau prost în România. De aceea în USR există lideri care, asemenea lui Nicușor Dan, s-au format în societatea reală, necoruptă, care nu sunt datori nimănui cu nimic, persoane decente și competente care îşi pot asuma responsabilități atunci când este cazul (…). USR rămane ca și până acum un partid deschis tuturor opțiunilor de conștiință ale membrilor săi prezenți și viitori. USR este al tuturor membrilor și este o mișcare profund necesară societății, un anticorp social menit să acționeze împotriva corupției transpartinice. USR va continua schimbarea pe care a început să o aducă în politică și în administrația Bucureștiului: mai multă transparență, fără corupție. USR merge mai departe!„, se mai spune în comunicat.

   Totuşi, în ciuda tonului apologetic şi optimist al comunicatului USR, deja acest partid este dezbinat între taberele de conservatori şi progresişti, între cei care deplâng sau sunt de acord cu plecrea lui Nicuşor Dan iar kupta pentru putere a reînceput. (foto: pagina facebook Uniunea Salvaţi Romania – USR)

Ultimile din

Mergi la SUS