Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un elev din Piatra Neamţ, printre cei mai buni din lume la filosofie!

in Diverse/Educational/Extern/ExtraNews de

Echipa de elevi olimpici români a obținut o medalie de argint la cea de-a XXV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie, care a avut loc în perioada 25-28 mai, la Rotterdam, în Olanda., anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

   Cel care ne-a urcat pe podiumul cîştigătorilor este tânărul Mihnea Bâlici, elev la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț. Din echipă a făcut parte și Maria Persu, elevă la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București. Cei doi liceeni au obţinut participarea în urma rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Filosofie şi la testul de limbă străină.

   Tema generală a competiţiei din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie de la Rotterdam a fost „Tolerance”/”Toleranță” şi a prilejuit prezentări şi dezbateri academice, atât pentru elevi, cât şi pentru profesorii prezenţi. LA eveniment au participat peste 90 de concurenți din 45 de ţări din Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud. La evaluarea lucrărilor au participat, din partea României, prof. Elena Florina Oțet, membru fondator al olimpiadei și membru al juriului internațional și prof. Eugen Stoica, membru al juriului și comitetului internațional.

   Olimpiada Internaţională de Filosofie a fost înfiinţată în 1993 la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria şi este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat la toate ediţiile organizate până în acest moment şi a găzduit de două ori această olimpiadă, în 1998 la Braşov şi în 2008, la Iaşi. Ediția 2018 a olimpiadei de filosofie se va desfășura în Muntenegru. (foto: edu.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS