Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

DNA: Elena Udrea şi Ioana Băsescu, sub control judiciar!

in Diverse/ExtraNews/Politic de

   Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Secţia de combatere a infracțiunilor asimilate corupției, au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, implicată direct în campania prezidenţialelor din 2009 şi a Ioanei Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, acuzate de instigare la luare de mită, spălare a banilor, respectiv instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor, transmite un comunicat al DNA.

   Alături de ele, mai sunt trimişi în judecată Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, acuzat de luare de mită, Victor Tarhon, fost președinte al Consiliului Județean Tulcea, acuzat tot de luare de mită şi Ioan Silviu Wagner, fost director general al unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare. De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Dan Andromic, pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului,

   În rechizitoriul întocmit, procurorii menţionează că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

   Legătura dintre persoanele care obțineau banii pe cale nelegală și prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de Elena Udrea. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidați și, din această poziție, coordona atât achizițiile de servicii de campanie, cât și persoanele care au acționat ca intermediari pentru plățile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societățile prestatoare.

   Remiterea foloaselor infracționale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afișe, reclame publicate în mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole și prestarea de servicii de consultanță. (foto: pagina facebook Elena Udrea)

Ultimile din

Mergi la SUS