Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Directorul Administrației Porturilor Dunării Fluviale, în vizorul DNA

in Diverse/ExtraNews de

   Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Cristian Matei, director general al Companiei Naționale „Administrația Porturilor Dunării Fluviale” (C.N. A.P.D.F.) S.A. Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, anunţă un comunicat al DNA.

   La fel, au mai fost trimişi în judecată Răzvan-Gabriel Trandafir, la data faptelor director general interimar al Autorității Navale Române, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, şi Liviu-Aurelian Cazan, fost director general al Autorității Navale Române, acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la favorizarea făptuitorului.

   În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, la data de 26 mai 2017, inculpatul Matei Cristian, în calitate de director al Companiei Naționale „Administrația Porturilor Dunării Fluviale S.A. Giurgiu” (C.N. A.P.D.F.), cu încălcarea dispozițiilor legale privitoare la buna gestiune financiară în administrarea patrimoniului public, a îndeplinit în mod defectuos, cu rea credință, acte ce țin de atribuțiile de serviciu, conducere, administrare și control.

  Concret, acesta împreună cu inculpatul Trandafir Răzvan-Gabriel, la instigarea inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, au semnat un act adițional la un contract de vânzare – cumpărare prin care un imobil a trecut, fără plată, din patrimoniul C.N. A.P.D.F. Giurgiu în patrimoniul Autorității Navale Române (ANR).

Aceste demersuri ale inculpaților au condus la producerea unui prejudiciu C.N. A.P.D.F. Giurgiu în sumă de 255.372,726 euro fără TVA (reprezentând contravaloarea respectivului imobil), concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru Autoritatea Navală Română. Acționând în această manieră, inculpații Matei Cristian și Trandafir Răzvan-Gabriel au urmărit fraudulos, îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Cazan Liviu-Aurelian. (foto: pagina facebook Direcţia Naţională Anticorupţie)

Ultimile din

Mergi la SUS