Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Proiectele româno-chineze se vor relua, spune Dragnea

in Diverse/Extern/ExtraNews de

   Proiectele pe care România și China le aveau în derulare și care au fost suspendate după guvernarea Ponta vor fi reluate exact din faza în care acestea se aflau în lucru, a anunțat președintele PSD, lLiviu Dragnea, citat de psd.ro

   Liviu Dragnea a mai spus că nu s-a concretizat sau investit nimic după înțelegerile avute de cele două părți în urmă cu patru ani. „Din păcate nu, pentru că după ce am plecat eu din guvern, a plecat și Victor Ponta, toate acele proiecte care erau aproape finalizate Cernavodă, Rovinari, exportul de carne de porc și alte produse de carne către China din păcate după ce s-a terminat guvernarea noastră toate aceste proiecte, fără excepție, au fost suspendate, blocate. Eu nu am nicio explicație și nici dumnealor nu au avut nicio explicație. Acum le-am spus că interesul nostru rămâne același și o să se reia proiect cu proiect exact din faza în care era în lucru. Cel mai important este să se restabilească din nou procedura de lucru. Din momentul acela proiectele încep să se implementeze destul de repede”, a declarat Liviu Dragnea. 

Declaraţia lui Dragnea a fost făcută în contextul în care, la Palatul Parlamentului, a avut loc „Dialogul Partidelor Politice China – Ţările Europei Centrale șl de Est 2017″ La acest eveniment au participat preşedintele PSD Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose, Marian Neacşu, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, vicepremierul Marcel Ciolacu şi Adrian-Marius Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD.

   Delegația oficială a părții chineze a fost condusă de Liu Yunshan, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al PCC și Secretarul Secretariatului Comitetului Central al PCC. Evenimentul a reunit 150 de participanți din partea chineză delegația PCC, delegația de la Confederația Tineretului pe Întreaga Chină, delegați din partea administrațiilor locale a 7 provincii chineze, care cuprind și reprezentanți ai mediului de afaceri chinez, precum și 150 de participanți din 16 state din Europa Centrală și de Est, inclusiv România lideri ai principalelor partide politice, reprezentanți ai administrațiilor locale și ai mediului de afaceri. (foto: psd.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS