Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Românii au luat trei medalii de aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

in Diverse/Educational/Extern/ExtraNews de

   Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii – trei medalii de aur, şi o medalie de argint – la a XXIV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în Slovenia, la Ljubljana, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

   Medaliile de aur au fost cucerite de Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, jud. Argeș), Tamio Vesa Nakajima (clasa a XII-a la Liceul Vocațional Pedagogic „N. Bolcaș” din Beiuș, jud. Bihor) și Andrei Popa (clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui). Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București) a fost premiat cu medalie de argint.

   În clasamentul neoficial pe medalii, România s-a clasat pe primul loc, iar în ierarhia pe puncte a ocupat locul al doilea, după Polonia. Lotul a fost însoțit și coordonat de prof. Dan Pracsiu (team leader) și Daniel Posdărăscu (deputy leader), student și fost olimpic internațional, multiplu medaliat la competițiile de profil.

   La ediția din acest an au participat 58 de concurenți din 14 ţări. Fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani (la data concursului). Țara gazdă poate înscrie două echipe. Competiția este structurată pe două probe, programate în zile diferite, în cadrul cărora elevii primesc 3 probleme spre rezolvare. Durata fiecărei probe este de 5 ore.

   Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre. În următorii doi ani, CEOI va avea loc în Polonia (2018) și Slovacia (2019). (foto: Ministerul Educaţiei Naţionale)

Ultimile din

Mergi la SUS