Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Predoiu a renunţat! Nu mai vrea şef la liberali!

in Diverse/ExtraNews/Politic de

   Actualul vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, Cătălin Predoiu, a anunţat public, într-o postare pe reţelele sociale, că renunţă la candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al PNL. Decizia este motivată de faptul că, mai mult sau mai puţin direct, jocurile din interiorul partidului par a fi deja făcute în cazul viitorului preşedinte de partid. El face referire directă la filialele etritoriale, unde deja s-a decis cu cine să se voteze, deja existând liste cu semnături în alb.

   „Dragi prieteni, am informat (…) membrii BPN PNL privind faptul că am luat hotărârea să nu depun o moțiune (candidatura, n.n.) în cadrul Congresului PNL din 17 iunie. (…) Am înțeles în același timp că ceea ce ofer eu pentru funcția de Președinte al PNL nu coincide vederilor liderilor de organizații. Din păcate, mulți și-au fixat opțiunile prin semnătură în alb, fără ca textul vreunei moțiuni să fie redactat încă. Un om politic trebuie să fie realist, cu picioarele pe pământ. Politica este arta posibilului într-un context dat. Pentru proiectul propus de mine pentru șefia PNL, acum nu se poate! Ca membru PNL, voi continua să militez pentru valorile și proiectele cuprinse în Programul de Guvernare PNL „Reclădirea Națională”, adoptat de PNL în 2015. Mulțumesc tuturor celor care, mulți sau puțini, mi-au stat alături, m-au încurajat și m-au sprijinit! Faptul că și ei au fost de acord cu mine cu privire la această hotărâre, îmi dă certitudinea că este cel mai corect gest pentru PNL, pentru simplificarea lucrurilor în Congres, îmi dă puterea să continui mai departe, fără oprire, până în ziua succesului„, a spus Predoiu.

   Într-o postare anterioară, Predoiu a spus că el a militat încă de la început pentru o competiţie cinstită în PNL şi pentru o concurenţăcât mai intensă şi largă, bazată în principal pe platforme, nu numai o competitie intre persoane„. El a remarcat deja că filialele din teritoriu ale partidului s-au grupat deja pentru susţinerea unui candidat, încă înainte de publicarea motiunilor acestora, „deci, practic, nu conteaza ce vor ei sa faca pentru PNL„, teva din acestea chiar votând deja în Birourile Politice Judetene cum vor vota la Congres, „ceea ce e nestatutar, pentru ca incalca libertatea de vot a membrilor„. (foto: pagina facebook Cătălin Predoiu)

Ultimile din

Mergi la SUS