Decizia magistraților de la Tribunalul București. Vasile Blaga a fost achitat în dosarul finanțării ilegale. Fostul șef al PDL, scapă de închisoare

in Politic de

Vasile Blaga a fost achitat în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale a PDL, în care era acuzat de trafic de influență și primire de mită, în prima instanță. Decizia magistraților de la Tribunalul București poate fi contestată.

„În perioada 2011 — 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale”, se menționa în rechizitoriul procurorilor DNA.

La ultimul termen, au fost audiați în dosar foștii lideri ai PDL Adriean Videanu și Emil Boc.