Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O firmă din România și-a luat roboți ca să îi scape pe angajați de muncile plictisitoare

in ExtraNews de

Leader Team, broker de asigurări afiliat rețelei internaționale Londongate, este primul intermediar de asigurări din România care apelează la inteligența artificială pentru a își scăpa angajații de muncile plictisitoare. În termeni mai tehnici, aceasta înseamnă că brokerul a achiziționat softuri speciale care să realizeze muncile repetitive și să le dea astfel oamenilor mai mult timp pentru activitățile creative. În domeniul asigurărilor, robotizarea devine deja o certitudine.

” Ideea companiei a fost să introducă o soluţie RPA (Robotic Process Automation) care să preia task-urile repetitive şi să elimine erorile de introducere a datelor.”, transmite brokerul, ]ntr-un comunicat.

La finalul anului trecut a fost implementat un proiect pilot care odată setat şi-a dovedit eficienţa iar acum urmează să fie extins la nivelul întregii companii. Practic, au fost simplificate multe dintre activităţile administrative şi s-au optimizat procesele de lucru. Acest lucru s-a datorat eliminării decalajelor de introducere a datelor şi a crescut conformitatea fără a creşte însă volumul de muncă al membrilor echipei.

”Spre exemplu, unul dintre cele mai importante procese care a fost automatizat este cel de reconciliere financiară. Pe scurt, asta înseamnă colectarea si reconcilierea tuturor datelor legate de poliţe şi comisioane de la asiguratori folosind formatele lor. Volumul de informaţii este imens acesta fiind procesat de roboti doar intr-o singura zi. ” declară Răzvan Rusu, CEO Leader Team.

Din perspectiva Leader Team robotizarea este cea mai rapidă şi mai eficientă cale de a colecta, procesa şi furniza un volum mare de informaţii.

„Robotizarea înseamnă securitate sporită, mai ales în perspectiva GDPR. Datele sunt protejate şi nu pot fi dezvăluite dintr-o eroare umana. Platforma creată acoperă o serie extinsă de activităţi. Ea automatizează sarcinile manuale prin dezvoltarea şi instalarea unor roboţi cu inteligenţa artificială care sunt controlaţi printr-un server securizat. Această tehnologie aduce beneficii importante, de la performanţa proceselor de business la creşterea marjelor operaţionale iar asta duce automat la creşterea competitivităţii.”, spun cei de la Leader Team.

Sursa: capital.ro

Ultimile din

Mergi la SUS