Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cutremur NEOBIȘNUIT în Marea Neagră. S-a produs doar la o adâncime de 8 kilometri. Seismul a fost resimțit în localitățile de pe litoral

in ExtraNews de

Un cutremur de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs în Marea Neagră la o adâncime de 8 kilometri. Seismul s-a produs la ora 11:43.

Seismul din Marea Neagră s-a produs la o distanță relativ mică de țărmul românesc, între România și Bulgaria. Cele mai apropiate orașe de epicentru sunt Constanța, Sevastopol, Odessa, Burgas, Varna, Brăila și Galați.

Institutul Național pentru Fizica Pământului a confirmat cutremurul în urmă cu puțin timp, iar fizicienii spun că astfel de seisme sunt normale pentru această zonă a Europei, remarcând totodată magnitudinea importantă pe care cel de azi a avut-o.

Seismul, produs aproape de stațiunile de pe litoralul Mării Negre

România se află într-o zonă seismică destul de activă, cutremure producându-se zi de zi, iar magnitudinile variază între 2 și 5 grade pe scara Richter.

„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 120km E de Constanta, 207km NE de Varna, 210km SE de Braila, 218km SE de Galati, 262km S de Odessa, 274km V de Sevastopol, 283km NE de Burgas”, se arată în comunicatul INFP.

Seismologii spun că seismele cele mai periculoase sunt tocmai cele de suprafață, cel produs azi fiind unul semnificativ, dată fiind adâncimea de doar 8 kilometri.

Seismul a fost resimțit în localitățile de pe litoral, zguduirea durând doar câteva secunde.

Astfel de cutremure se produc frecvent în această zonă, cel mai mare din ultima vreme având loc în luna octombrie a anului 2018, în județul Vrancea, unul de 5,8 pe Richter.

Ultimile din

Mergi la SUS