Aparitie surprinzatoare. Carmen Iohannis la recepția găzduită de Regina Elisabeta a II-a

in ExtraNews de

O recepție găzduită de regina Elisabeta a II-la Palatul Buckingham a avut loc aseară, pentru șefii de stat și de guvern care participă la summit-ul NATO. La recepție a sosit și președintele Klaus Iohannis, însoțit de Carmen Iohannis.

Evenimentul de la Palatul Buckigham marchează 70 de ani de la fondarea Alianței Nord-Atlantice și e găzduit de regina Elisabeta a II-a care, mai mult ca sigur, a încercat să-și hrănească invitații și cu un pic de înțelepciune. Suverana și prințul Charles i-au întâmpinat pe liderii NATO, apoi li s-au alăturat pentru o fotografie de familie.

Șeful statului are un program aglomerat la acest summit. Din informațiile Digi24, președintele României a fost invitat azi la un dejun de lucru găzduit de Donald Trump. Liderul american i-a invitat la discuții doar pe reprezentanții statelor care au alocat 2% din buget pentru Apărare, acel prag minim de finanțare a armatei asupra căruia Donald Trump a insistat până a ajuns la amenințări.

Alte șapte țări, din totalul de 29 câte cuprinde Alianța, vor participa la această reuniune.

Summit-ul de la Londra are loc pe fondul unor relațiilor tumultoase între liderii săi. Totul a pornit de la Emmanuel Macron, președintele Franței, care a declarat într-un interviu pentru o revistă că NATO e în moarte cerebrală. Și a culminat cu replica președintelui Turciei, care l-a invitat pe omologul francez să-și verifice funcțiile cerebrale.