Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CUM SĂ ALEGI LACTATELE CELE MAI POTRIVITE PENTRU TINE ȘI FAMILIA TA

in Diverse de

Lactatele sunt o sursa importanta de calciu, vitamine si minerale, dar neavand aceleasi caracteristici, nu toate sunt recomandate fiecaruia dintre noi. In functie de varsta, de gen sau de sensibilitatile aparte ale fiecaruia, unele lactate se pot dovedi mai potrivite pentru consum decat altele. Oricare ar fi preferintele sau nevoile noastre, lactatele trebuie sa treaca printr-un proces de testare si certificare.

Inainte de a ajunge pe rafturile magazinelor alimentare, produsele lactate trec printr-o serie de teste pentru a le fi verificate proprietatile. In aceasta etapa, producatorii supun produsele unor analize care tin de standardele din domeniul sigurantei si al calitatii alimentare.

LAPTELE PROASPAT CU 1,5%  GRASIME

Acest produs bogat in calciu si vitamina D este perfect pentru copiii cu varste care depasesc 5 ani si pentru oricine manifesta deficiente ale calciului sau vitaminei D in organism. Poate fi consumat ca atare, alaturi de cereale sau poate fi incorporat in anumite prajituri sau alte preparate.

Laptele proaspat cu 1,5% grasime este usor de digerat, deoarece, prin expunerea la temperaturi inalte din timpul productiei, microorganismele prezente in el atunci cand este crud sunt distruse. Este important de stiut ca, in ciuda procesului de sterilizare, laptele nu isi pierde proprietatile nutritive.

IAURTUL NATUR CU 10% GRASIME

Este imbogatit cu smantana, Astfel, textura lui devine mult mai cremoasa decat cea a iaurtului obisnuit, iar gustul este si el imbunatatit.

Culturile de bacterii vii prezente in iaurt intaresc sistemul imunitar si regleaza tranzitul intestinal. Acest preparat poate fi consumat alaturi de cereale sau fructe proaspete ori confiate si este ideal pentru persoanele cu o imunitate scazuta sau celor care sufera de o digestie lenta.

In plus, proteinele si grasimile lactice prezente in el sunt satioase, proprietate care il transforma intr-o gustare perfecta

TELEMEAUA DE CAPRA

Perioada de maturare a acestui tip de branza este de cel putin 8 saptamani, iar principalul motiv pentru care cumparatorii aleg produsele lactate provenite de la ovine este acela ca laptele lor are o formula similara laptelui matern uman. Asta inseamna ca organismul nostru il poate asimila rapid si se poate folosi de toate proprietatile sale benefice pentru a-si intari si mentine sanatatea.

Telemeaua de capra este recomandata persoanelor intolerante la laptele de vaca si celor care au un regim alimentar mai strict. Aceasta poate fi consumata ca atare sau incorporata in salate si tarte.


Ultimile din

Mergi la SUS