Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ANTIINFLAMATOARE DIN NATURA

in Sanatate de

Ne doare capul, spatele sau am racit…Ne repezim sa luam antiinflamatoare de sinteza. Totusi, exista si remedii naturale care au aceeasi actiune si mai putine efecte secundare sau chiar nu au contraindicatii. Afla care sunt acesta!

Inflamatia este un proces normal si chiar benefic in organism, prin care corpul lupta impotriva “invadatorilor” (bacterii, virusuri etc.). Totusi, cand se cronicizeaza devine o problema. Este important sa realizam ca inflamatia cronica este sursa multor boli si afectiuni.

DIETA CU EFECT ANTIINFLAMATOR

Dieta poate juca un rol important. Acizii grasi Omega 3 care se gasesc in somon sau ulei de peste ajuta la combaterea inflamatiilor din intregul corp. Acestia sunt in special de folos sanatatii creierului si sistemului cardiovascular. Legumele cu frunze verzi (spanacul, varza etc.) contin antioxidanti puternici si vitamina C care protejeaza celulele. Le poti folosi si ca suc, pentru, pentru a fi asimilate rapid in organism. Acelasi efect il au si fructele bogate in vitamina C, mai ales fructele de padure. Usturoiul este un aliment care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta pentru efectele sale benefice in aceasta privinta.

PRODUSELE STUPULUI, BENEFICII PENTRU SANATATE

Au actiune antimicrobiana verificata, antifungica, antivirala, dar si antiinflamatoare si imunostimulenta. Pastura, propolisul si apilarnilul au aceste calitati si pot fi folosite cu incredere, daca nu sunteti alergici. Pastura este denumita “painea albinelor”, fiind alimentul de baza preparat de ele si cu care se hranesc lucratoarele. Propolisul este o rasina colectata de albine de pe diferite specii de arbori, la care se adauga polen, ceara si secretii proprii. Este un adevarat scut care apara albinele de agresiunea microbilor. Apilarnilul este un produs extras din echivalentul masculin al laptisorului de matca si contine si el produsi de folos organismului, care calmeaza starile inflamatorii.

COADA-SORICELULUI, ELIXIR PENTRU PIELE

Coada-soricelului are actiune antiinflamatoare si antispastica. Influorescentele recoltate in timpul infloririi sunt recomandate in inflamatii, ca antiseptic. In plus, protejeaza impotriva radiatiilor si sunt indicate in afectiuni dermatologice. Se prepara o infuzie dintr-o lingura de planta la o cana cu apa. Se beau trei-patru cani pe zi. Tot cu aceasta infuzie se spala ranile sau se pun comprese pe zonele inflamate. Infuzia poate produce alergie la unele persoane. Nu se recomanda in sarcina.

PLANTE CU EFECT GARANTAT

Mugurii de plop sunt utilizati, in special, in gemoterapie ca antiseptic, antiinflamator si analgezic. Se face o infuzie sau un decoct dintr-o lingura de muguri la o cana cu apa. Se beau doua-trei cani pe zi, mai ales in afectiunile reumatismale. Se recomanda si sub forma de gargara in laringite. Nu se recomanda celor care au alergie la propolis si femeilor insarcinate sau care alapteaza.

Roinita are si ea actiune antiinflamatoare si analgezica. Contine aid rasmarinic, care este un bun antiinflamator si sedativ. E indicate pentru efectele sedative  generale si in tulburarile gastrointestinale. Stimuleaza digestia si combate balonarile. Se foloseste sub forma de infuzie dintr-una sau doua linguri de frunze uscate la o cana cu apa. Se beau una sau doua cani pe zi, dupa masa.

TOP CONDIMENTE

Poti folosi zilnic la gatit condiment care au aceasta calitate. Astfel, mancarea devine un adevarat medicament. Iata plantele de folos in aceasta problema: cuisoarele, scortisoara, oregano, maghiranul, salvia, cimbrul.

Ultimile din

Mergi la SUS