CORNURI FRAGEDE CU NUCA

in Retete de

Ingrediente:

400 g faina

150 ml ulei

100 ml bors

25 g drojdie proaspata

1 lingurita zahar

2 plicuri zahar vanilat

Sare

Zahar pudra pentru décor

Pentru umplutura:

4 linguri miez de nuca macinata

4-5 linguri zahar

2-3 albusuri

CITESTE SI: Clătite americane! Ai nevoie de doar trei ingrediente și o prepari în doar câteva minute

Mod de preparare

Freaca drojdia cu zaharul si o lingura de faina. Lasa deoparte 10 minute, sa creasca. Amesteca borsul si uleiul, ambele la temperatura camerei.

Cerne faina intr-un castron si toarna maiaua in mijloc. Incorporeaza si amestecul lichid, zaharul vanilat si un praf de sare. Lasa la dopsit o ora. Intre timp, prepara umplutura: bate albusurile spuma cu zaharul, apoi adauga miezul de nuca.

Intinde foaia pe planseta, taie triunghiuri mari si pune pe fiecare cate o lingurita de umplutura. Ruleaza si asaza cornurile pe tava tapetata cu hartie de copt. Da-le la cuptor 15-20 de minute sau pana devin aurii. Presara zahar pudra (daca doresti).

Pofta buna!

CITESTE SI: Cea mai buna si cea mai simpla reteta! Negresă cum făcea bunica



Loading...