Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cea mai buna si cea mai simpla reteta! Negresă cum făcea bunica

in Retete de

Reteta de negresa se numara printre primele prajituri pe care le-am facut in copilarie. Desi este o inventie americana (brownie), este mult imbunatatita de romani.

Ai nevoie de: 1 si 1/2 cana apa; 1 si 1/2 cana zahar; 5 linguri ulei; 3 cani faina; 1 praf de copt; 5 linguri cacao; un varf cutit sare; miez de nuca taiat; 3-4 linguri gem de visine.

Asa o prepari:

Se amesteca apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Se adauga uleiul, iar la final faina amestecata cu praful de copt, cacaua si sarea. Se omogenizeaza, dupa care se pune gemul si nuca. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox. 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea).

Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar, se portioneaza si se serveste.

Ingrediente pentru blat:

  • 250g făină
  • 200g zahăr
  • 150g unt
  • 5 gălbenușuri
  • 2 linguri cacao (25g)
  • 5g praf de copt
  • 5g bicarbonat de sodiu
  • 250ml lapte

Ingrediente pentru sirop:

  • 200ml apă
  • 150g zahăr
  • 1 lingură esență de vanilie

Ingrediente pentru bezea:

  • 5 albușuri
  • 100g zahăr

Alte ingrediente:

  • gem acrișor
  • ciocolata pentru decor

Iată pașii pentru a prepara prăjitura Negresă:

Pentru blat:

  1. Încălzește cuptorul la 180°C.
  2. Într-un bol, amestecă făina, zahărul, cacaua, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
  3. Într-un alt bol, bate gălbenușurile cu untul până devine cremos.
  4. Adaugă amestecul de făină și laptele în bolul cu gălbenușuri și unt, alternând între ele, începând și terminând cu făina.
  5. Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace timp de 20-25 de minute.

Pentru sirop:

  1. Într-o cratiță, adaugă apa și zahărul și lasă-l să fiarbă până se topește zahărul.
  2. Adaugă esența de vanilie și lasă-l să se răcească.

Pentru bezea:

  1. Bate albușurile până devin spumoase.
  2. Adaugă treptat zahărul și continuă să bați până obții o bezea fermă.

Asamblare:

  1. După ce blatul s-a copt, îl scoți din cuptor și îl înțepi cu o furculiță.
  2. Toarnă siropul peste blat și lasă-l să se absoarbă.
  3. Întinde gemul peste blat.
  4. Întinde bezeaua peste gem și coace prăjitura timp de încă 10-15 minute sau până când bezeaua devine aurie.
  5. Lasă prăjitura să se răcească înainte de a o tăia.

Sper că acești pași te vor ajuta să prepari o prăjitură delicioasă! Poftă bună! 😊

Pofta buna!

Ultimile din

Mergi la SUS