Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Au dat mii de dolari şi euro ca să ajungă, ascunși în TIR-uri, în Germania

in Extern/ExtraNews de

   Poliţiştii de frontieră de la Calafat, județul Dolj, au depistat, ascunși în două TIR-uri care transportau piese auto, cinci irakieni și trei sirieni, care au încercat să intre ilegal în România, pentru a ajunge în Germania. Cei opt cetățeni străini și șoferii celor două automarfare au fost predați autorităților de frontieră bulgare, anunţă Poliţia de Frontieră.

   La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, un autocamion înmatriculat în Turcia, care transporta piese auto din Turcia cu destinația Germania, condus de cetățeanul turc Ali M. Cu ocazia controlului, echipa formată din polițiști de frontieră români și bulgari a observat că șnurul care asigură prelata camionului era tăiat în zona sigiliului. După verificarea amănunțită a compartimentului de marfă a vehoculului, au fost descoperite, printre ambalajete cu marfa transportată, cinci persoane, respectiv un bărbat, o femeie și trei copii.

   După primele verificări, s-a stabilit că persoanele formează o familie de cetățeni irakieni, cu vârste cuprinse între 7 și 40 ani. Ele au declarat că au plătit, în Turcia, unei persoane a cărei identitate nu o cunosc, 5.000 de dolari pentru a-i ajuta să ajungă într-un stat din vestul Europei. Şoferul a declarat că nu are cunoștință despre faptul că în mijlocul de transport se aflau ascunse cele cinci persoane.

   Tot la Calafat, pe sensul de intrare în țară, a avut loc un eveniment asemănător, un alt autocamion, care transporta, la fel, piese auto pe aceeași rută, condus de cetățeanul bulgar Rusi R., în vârstă de 38 ani fiind descoperit că printre piesele auto transportate se aflau trei persoane de sex masculin, care au declarat că sunt cetățeni sirieni și au vârste cuprinse între 18 și 25 ani. Tinerii au declarat că au plătit fiecare, unui facilitator în Turcia, 4.000 de euro, pentru a-i ajuta să ajungă în vestul Europei. Ca şi în cazul precedent, şoferul a declarat că nu știa despre prezența celor trei în compartimentul marfă al autocamionului. Persoanele depistate de polițiștii de frontieră, împreună cu șoferii și mijloacelor de transport, au fost predate autorităților de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor. (foto: Poliţia de Frontieră)Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS