Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Contract vânzare cumpărare auto gata completat pentru depunere

in Diverse de

Contractul de vânzare cumpărare auto este primul act pe care trebuie să-l întocmești atunci când cumperi sau vinzi un autoturism SH înmatriculat în România. Tu știi cum se întocmește sau unde trebuie depus?

Vestea bună este cu nu trebuie să știi tu toate aceste detalii. Ce într-adevăr trebuie să știi este cum preferi să te descurci. Adică, apelezi la firme specializate de acte auto sau (încerci să) te descurci singur pe internet. Dar dacă cele doua variante merg împreună atunci ce zici?

DocExpress este o platformă online specializată în acte auto și RCA. Practic, face tot ce face orice birou clasic de acte auto și mai mult decât atât: serviciile DocExpress sunt disponibile non-stop, pe platforma online și de asemenea pot fi accesate de oriunde.

În curând, DocExpress lansează cel mai nou serviciu din piața auto locală: serviciul Contract vânzare cumpărare auto care asigură transmiterea către utilizatori a actelor auto gata completate în vederea depunerii.

Ca de obicei, procedura DocExpress este simplă: accesezi serviciul Contract vânzare cumpărare auto, trimiți prin whatapp sau email copii dupa actele auto, după actele vânzătorului și respectiv cumpărătorului auto și apoi primești setul complet de acte auto. Serviciul permite utilizatorilor să aleagă dacă doresc să primească actele auto gata completate prin email sau prin curier, direct acasă. Transmiterea prin email presupune că utilizatorul va trebui să imprime documentele conform ghidului transmis. Dacă livrarea se face prin curier este cel mai simplu: clienții vor primi acte auto gata tiparite sub forma unui dosar în care actele vor fi împărțite pe acte comune (vânzator și cumpărător), acte vânzator și respectiv acte cumpărător. Documentele care vor fi transmise, indiferent de metoda de livrare aleasă sunt aceleasi, respectiv:

– contract vânzare cumpărare auto

– declarație fiscală pentru stabilirea impozitului/taxei pe mijloacele de transport

– cererea de înmatriculare a autovehiculului

– declarație de scoaterea din evidența DITL

– cererea pentru eliberarea certificatului de atestare fiscală

– ghidul DocExpress privind procedura vânzare-cumparare auto

Aceiași platformă DocExpress oferă și serviciul Acte auto online care presupune completarea online de către utilizatori a unui singur document. Documentele livrabile sunt cele de mai sus. După cum se poate remarca, oferta de servicii online crește de la an la an.

Legat de piața auto locala, în 2022 aceasta a crescut în ce privește mașinile noi (+40% în T1/2022 față de T1/2021) iar piața auto SH a rămas relativ constantă în aceiași perioadă de referință, aprox. 55.000 de mașini.

În ce privește preţurile, acestea au înregistrat o creştere mult mai mare decât în anii precedenți. Scumpirile s-au produs pe linie: componente, materie primă, energie, costul forței de muncă etc. Dacă scumpirile într-un an se situau în jurul lui 2% maxim 3%, acum vorbim de scumpiri care depășesc 10%. Trendul rămâne în continuare crescător.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS