Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Consilierii PNL de la Primăria Capitalei o acuză pe Firea de tărăgănarea demolării Cathedral Plaza

in Diverse/ExtraNews/Politic de

   Consilierii liberali din Cadrul Consiliului General al Municipiului București îi cer primarului general al Capitalei, Gabirela Firea să pună în aplicare hotărârea judecătorească definitivă de demolare a imobilului cunoscut sub numele de Cathedral Plaza, anunţă purtărorul de cuvânt al grupului consilierilor PNL din cadrul Consiliului General al Municipiului București, Ciprian Ciucu.

   „Este uluitor cum Gabriela Firea fuge de răspunderea legală pe care o are în aplicarea unei hotârâri definitive a justiției, ascunzându-se în spatele unui sondaj de opinie, pe care a anunțat că intenționează să-l organizeze, pentru a-i întreba pe bucureșteni dacă sunt de acord să dea câteva milioane de euro ca să demolăm această clădire„, se spune în comunicat.

   Consilierii liberali sunt de părere că, din modul în care a formulat acestă intenție de a sonda locuitorii cu privire la acest aspect, „se vede limpede că Gabriela Firea are o poziție părtinitoare față de situația imobilului Cathedral Plaza și că nu vrea să aplice hotârârea judecătorească, amânând demolarea decisă de către instanța de judecată„. În plus, ei spun că există „în spațiul public” informația conform căreia Firea ar avea relații de rudenie prin alianță cu Daiana Voicu, aflată în trecut la conducerea companiei de dezvoltare imobiliară Willbrook International, care a realizat turnul de birouri Cathedral Plaza.

   Consilierii liberali îi solicită primarului general Gabriela Firea o evaluare rapidă a opțiunilor de demolare și a costurilor fiecărei opțiuni, precum și publicare unui calendar pe baza căruia să-și asume demolarea. Gabriela Firea nu poate înlocui obligația de respectare a legii și a deciziilor instanțelor de judecată cu un sondaj de opinie comandat de către primărie. Trebuie să uzeze strict de competențele date de lege și să pună neîntârziat în aplicare decizia judecătorească definitivă„, mai precizează comunicatul liberalilor (foto: pagina facebook „Adevărul despre Cathedral Plaza”)

Ultimile din

Mergi la SUS