Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

SANITAS ameninţă cu proteste şi grevă dacă amendamentele la Legea Salarizării Unitare nu le sunt luate în seamă.

in Diverse/ExtraNews/Politic/Sanatate de

   Federatia „Sanitas” a anunţat oficial că, dacă Legea Salarizării Unitare va fi adoptată în varianta Ministerului Muncii, fără amendamentele cerute de sindicate, se vor crea noi dezechilibre în sistemul de sănătate şi asistenţă socială. Sanitas ameninţă că, în cazul în care atitudinea deputaților va fi similară cu cea a senatorilor din Comisia de muncă, membrii federaţiei sunt pregătiți „să-și susțină drepturile prin toate mijloacele legale pe care le are la dispoziție o organizație sindicală și, în acest caz, se va ajunge chiar la blocarea activității în sistemul de sănătate publică și asistență socială„.

   Federația SANITAS precizează că a semnalat Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății și premierului Sorin Grindeanu, în discuții repetate, omisiunile și discriminările între diferite categorii de personal în ceea ce privește nivelul și modul de salarizare. Toate problemele identificate au fost corectate printr-o serie de propuneri de amendamente pe care Federația SANITAS le-a depus atât la instituțiile guvernamentale, cât și la Parlament.

   „Deși, în dezbaterile anterioare, reprezentanții ministerelor de resort au apreciat observațiile SANITAS ca pertinente, constatăm că, în Comisia pentru muncă din Senat, toate propunerile sindicale sunt respinse. Ceea ce este și mai aberant, senatorii din această Comisie au dat vot negativ inclusiv amendamentelor votate de celelalte comisii senatoriale – Comisia de sănătate și cea de Buget Finanțe! Nu există nici o dorință reală de consultare, de discutare a amendamentelor propuse de sindicat. Singurele argumente acceptate de senatori au fost cele ale reprezentanților Ministerului Muncii! Practic, noi, organizațiile sindicale, am fost invitate în sala de dezbatere doar pentru ca partea guvernamentală să nu fie acuzată de lipsă de transparență. La fel de bine, Legea-Cadru putea fi adoptată prin asumare guvernamentală, căci nu există nici o diferență!„, se precizează într-un comunicat al SANITAS

   Amendamentele şi solciitările Federației SANITAS cer o ierarhizare corectă a salariilor, pe verticală, în cadrul Familiei ocupaționale de funcții bugetare „Sănătate și asistență socială”, cuprinderea tuturor categoriilor profesionale care lucrează în sănătate și asistență socială în anexa care reglementează salarizarea personalului din aceste domenii, includerea tuturor categoriilor profesionale din sănătate și asistență socială care au fost omise, iar pentru Familia ocupațională de funcții bugetare „Sănătate și asistență socială” aa solicitat eliminarea plafonului de 30% nivel la care, în actualul proiect, au fost limitate sporurile. În plus, se mai cere aplicarea integrală a creșterilor salariale începând cu 1 ianuarie 2018, pentru toți salariații din sănătate și asistență socială. (foto: pagina facebook SANITAS Bucureşti)

Ultimile din

Mergi la SUS