Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Comunicați ASTA tuturor celor apropiati. Hoție pe mobil care îți ia tot creditul imediat sau îți umflă factura cu zeci de milioane

in Diverse de

Pe langa vestita înșelătorie cu apelul accidentului, in care un „membru” al familiei cerea urgent ajutor financiar ca urmare a unui accident, acum a aparut si aceasta noua forma de înșelătorie.

Personal am primit zilele trecute un SMS pe telefon cu mentiunea „Am ceva important sa-ti spun, suna-ma !” la nr.00375294730016 ! fara alte date.

In  primul caz am scris „Daca mai continui, anunt politia”, iar in al doilea caz am sters imediat SMS-ul din telefon.  ATENŢIE, comunicati tuturor celor apropiati ! 

Mecanismul înşelătoriei este următorul: pe telefonul mobil apare o înştiinţare privind necesitatea apelarii de urgenta la numarul de la care ai fost sunat si care ti-a ramas pe ecran „apel nepreluat”, pentru primirea unor informatii foarte importante.
Înştiinţarea poate apărea chiar fără ca telefonul să fi sunat vreodată.

Dacă e vorba de un număr care incepe cu +39…, 390…, +391…., +392…, +393…, +394… (în cazul depistat de noi era numărul+393193260045), îl stergeti imediat si nu se va întâmpla nimic. Dar dacă sunati la acel număr, veti deveni victima infractorilor.

În cazul concret, titularul telefonului a sunat la numărul respectiv, nu a mai avut posibilitatea să întrerupă convorbirea, costurile înregistrate pe factură depăşind 2000 de euro.
Din informatiile primate  de la Ministerul de Interne, e vorba de mai multe astfel de cazuri.

De aceea vă rog, în ideea prevenirii altor cazuri, transmiteţi această informaţie cât mai multor oameni !
+39 are Italia, or fi tot romanasii „in action”.

NOTA:  Numarul poate fi si cu alt prefix. Sursa

Ultimile din

Mergi la SUS