Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cioloş: „Coaliția PSD-ALDE își devorează propriul guvern”. Băsescu: „Dragnea a confundat guvernul României cu un guvern al PSD”

in Diverse/ExtraNews/Politic de

   Actuala criză guvernamentală în care PSD, prin liderul său, Liviu Dragnea, s-a aruncat singur, impreună cu măsurile „de pedeapsă” luate împotriva „nesupusului” premier Sorin Grindeanu nasc situaţia inedită ca foştii adversari politici ai voiitorului fost şef al Guvernului să îi ia apărarea. Aspfel, fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş, acuză PSD-ALDE că „îşi devorează propriul guvern”, iar liderul popularilor, ex-preşedintele Traian Băsescu în acuză pe Dragnea că a confundat guvernul României cu un guvern al PSD.

   „Coaliția PSD-ALDE își devorează propriul guvern, mistuit în eterna patimă a luptei pentru putere. Din păcate, un spectacol iresponsabil, trist și dureros pentru România„, spune dacian Cioloş, pe pagina sa de facebook. „Acum un an eram puși la zid, criticați de PSD și ALDE că nu am fi avut un program de guvernare bine pregătit, că a trebuit să schimbăm câțiva miniștri, că nu am fi avut legitimitatea unor alegeri. Am tăcut și ne-am făcut treaba până la capăt, cu responsabilitate, pentru țară și pentru români. Au venit alegerile. Domnul Dragnea a promis liniște și prosperitate. A amăgit oamenii cu un program de guvernare „sclipitor”, însă profund nerealist. A obținut o largă majoritate în parlament. A instalat un guvern pe care a avut tot timpul să-l pregătească”, continuă acesta.

Cioloş e de părere că ce se întâmplă acum nu este o simplă criză politică. „Nu este o criză a PSD, ci o criză care afectează credibilitatea României. Liderii coaliției de guvernământ riscă stabilitatea țării pentru calcule personale, mici și imorale. Nici programul de guvernare, nici numărul de voturi nu țin loc de responsabilitate și moralitate. Este, în același timp, o criză a unui mod falimentar de a face politică în România: o politică bazată pe minciună, complicități și luptă pentru putere cu orice preț. Cum să ne mai mire faptul că oamenii nu votează, când unii lideri politici își bat joc, cu cinism, de aceste voturi? Acest mod de a face politică în România trebuie schimbat din temelii”, mai punctează fostul premier..

La rândul său, Traian Băsescu îl acuză pe Liviu Dragnea că „a confundat guvernul României cu un guvern al PSD. N-a priceput nici acum că un guvern trecut prin Parlament este un guvern care slujeşte ţara, şi nu PSD-ul„. „Dramoleta politică de la PSD are 2 autori. Primul, inculpatul Darius Vâlcov (fost PDL), care a analizat activitatea miniştrilor şi a prezentat în CEX raportul de ineficienţă al Guvernului. Al doilea, condamnatul Liviu Dragnea (fost PDL), care a executat Guvernul, în frunte cu Premierul Grindeanu. Fostul PDL poate fi mândru, a furnizat PSD-ului 2 oameni care ştiu cum se distruge un partid din interior„, a mai spus Băsescu (foto: pagina facebook Dacian Cioloş)

Ultimile din

Mergi la SUS