Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Teritoriul din jurul complexului de peșteri Tora Bora, ascunzătoarea din trecut a lui Osama bin Laden, a fost ocupat de militanții Stat Islamic

in Extern/ExtraNews de

În noaptea de marți, teritoriul montan, aflat în zona Tora Bora, unde se află un complex de peșteri din estul Afganistanului, învecinate cu Pakistanul, a fost cucerit de militanții Stat Islamic.
Unele zone din jurul complexului de peșteri Tora Bora în care se ascunsese în trecut liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, au fost ocupate marți noaptea de militanții Stat Islamic. Anunțul a fost făcut de oficialii afgani.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului afgan, Attahullah Khogyani, a spus:”Pot să confirm că luptătorii Stat Islamic au ocupat unele zone din jurul Tora Bora, însă nu și Tora Bora”.
Timp de o săptămână au avut loc confruntări dure între militanții Stat Islamic cu insurgenții talibani, în urma cărora au rezultat multe victime, în ambele părți.
Forțele americane sprijină armata afgană în ofensiva ei pentru recuperarea zonelor pierdute.
În 2001, acest compex de peșteri a fost bombardat de americani, crezându-se că acolo se ascundea Osama bin Laden, dar au reușit să-l ucidă abia peste 10 ani, în 2011, în Pakistan, unde se refugiase când a părăsit Tora Bora.

Mergi la SUS