Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cea mai mare amendă primita de o bancă renumită din Statele Unite ale Americii. Angajaţii băncii au deschis conturi online şi au emis cărţi de credit ilegale

in ExtraNews de

Mai multe carti de credit au fost emise fara acordul clientilor. Angajatii bancii au creat adrese de email false cu ajutorul carora au deschis conturi pentru serviciile bancare online, scrie stirileprotv.ro.

Clientii au acumulat taxe suplimentare pe acele conturi despre a caror existenta nu stiau. Aceste practici ilicite ale bancii au fost practicate pe o perioada lunga de cei de la Wells Fargo, ei primind o amenda, joi, in valoare de 185 de milioane de dolari, incluzand o penalizare de 100 de milioane de dolari din partea celor de la Departamentul Financiar pentru Protectia Consumatorului, aceasta fiind cea mai mare amenda emisa vreodata de catre agentie, relateaza New York Times

Regulatorii Bancii Centrale din SUA au spus ca asta denota neglijenta si fisuri in modul intern de administrare al celor de la Wells Fargo, una dintre cele mai mari banci din tara.

Per total, angajatii Wells Fargo au deschis aproximativ 1.5 milioane de conturi bancare, impreuna cu emiterea a 565.000 de carti de credit aferente lor, care nu au fost autorizate de catre clienti, au spus reglementatorii intr-o conferinta de presa.

Regulatorii au relatat faptul ca angajatii banci, multi dintre ei fiind concediati, au fost motivati sa deschida aceste conturi neautorizate primind drept rasplata bonusuri financiare, pentru cresterea afacerii prin atragerea de clienti noi.

Multi angajati actuali si fosti angajati ai Wells Fargo le-au declarat regulatorilor ca au simtit o presiune excesiva.

Acest moment este unul neplacut pentru banca Wells Fargo, una dintre cele mai mari banci americane care a reusit sa-si gestioneze afacerea, incat sa aiba profit, de la aparitia crizei financiare si pana acum.

Regulatorii au declarat ca Wells Fargo a apelat la aceste practici ilicite inca din 2011.

Ultimile din

Mergi la SUS