Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

OPERAŢIUNE DE SALVARE ÎN ALPII FRANCEZI. Peste 45 de persoane au rămas blocate toată noaptea în telecabine deasupra gheţarilor din Mont Blanc

in ExtraNews de

 O defectiune a blocat mai multe telecabine, la peste 3800 de metri altitudine, deasupra ghetarilor din masivul Mont Blanc. 45 de persoane, intre care si un copil de zece ani, si-au petrecut noaptea la inaltime.

Cele 45 de persoane, printre care si copilul de 10 ani, sunt in continuare blocate in telecabine care s-au defectat in masivul Mont-Blanc, in Alpii francezi, a anuntat prefectul departamentului Haute-Savoie, Georges-Francois Leclerc, citat de AFP.

Anterior, 65 de persoane au putut fi salvate cu elicopterul, in conditii dificile, inainte ca noaptea si conditiile meteorologice sa intrerupa operatiunea de salvare ce va fi reluata.

In telefericul ‘Panoramique Mont-Blanc’, care face legatura intre masivul Aiguille du Midi (3.842 de metri) si muntele Pointe Helbronner (3.462 de metri), se aflau 110 persoane in momentul in care s-a defectat din cauza incrucisarii unor cabluri.

Ministerul francez de interne a precizat intr-un comunicat ca au fost transportate cu elicopterul echipe de prim-ajutor pe langa persoanele blocate in telecabine, scrie stirileprotv.ro.

S-a produs o incrucisare de cabluri la 16:00 ora locala (14:00 GMT) „din motive inexplicabile”, iar angajatii Societatii Mont-Blanc nu au reusit sa repare incidentul, a explicat AFP, Mathieu Dechavanne, PDG al societatii de gestionare a telecabinelor.

La scurt timp, a fost declansata operatiunea de transport cu elicopterul, cu participare a patru aparate franceze si italiene.

Persoanele blocate au fost evacuate pe calea aerului spre Pointe Helbronner, de partea italiana a masivului Mont-Blanc. Conditiile meteorologice, favorabile la inceput, s-au deteriorat odata cu formarea norilor de altitudine.

Telefericul ‘Panoramique Mont-Blanc’ trece pe deasupra ghetarilor din Valea Blanche si permite traversarea din Franta spre Italia a masivului Mont-Blanc. Telecabinele dispun fiecare de patru locuri.

Un post de comandament operational a fost stabilit la Chamonix, in Alpii francezi, mai scrie AFP.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS