Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Capitala va avea o nouă Centură, Autostrada A0 Sud București, care va face legătura între A1 și A2.

in Diverse/ExtraNews de

Un proiect care valorează 580 de milioane de euro a fost scos la licitație de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Este vorba de proiectul destinat proiectării și execuției Autostrăzii A0 Sud București, care va face legătura între A1 și A2 și va avea o lungime de 52 de kilometri.
CNAIR mai informează că acest proiect face parte din Master Planul General de Transport. El urmează să fie finanțat prin POIM 2014-2020.
CNAIR precizează că Autostrada A0 Sud București o să permită
„descongestionarea circulației în zona de Sud a Bucureștiului și va asigura traficul rutier de tranzit”. Compania estimează o durată de 12 luni pentru proiectarea acestui segment de autostradă, o execuție de 30 de luni după ce contractul va fi atribuit, deci în circa 4 ani Capitala va avea o nouă Centură.
Pentru depunerea ofertelor va fi un termen limită de circa 3 luni.
Răzvan Ciuc, actualul ministru al Transporturilor a declarat că, până la sfârșitul acestui an, priectele lansate vor ajunge la 800 de km. El a spus:”Printre acestea, se află podul suspendat de la Brăila, segmentul de sud al noii centuri a Bucureștiului la profil de autostradă, modernizarea centurii existente a Capitalei, între A1 – DN 7 și DN 2 – A2 și drumul expres Craiova-Pitești”.

Ultimile din

Mergi la SUS