Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

DONALD TRUMP A FELICITAT ROMÂNIA! Următorul summit va fi la București

in Extern de

Donald Trump a lăudat România la Varşovia. Preşedintele american, prezent la Summitul „Iniţiativei celor Trei Mări”, a vorbit despre proiectele economice din regiune şi a felicitat inclusiv ţara noastră pentru iniţiativa construirii gazoductului la Marea Neagră. Următoarea ediţie a summitului va fi găzduită, anul viitor, de România. Propunerea a fost făcută de preşedintele Klaus Iohannis şi a fost acceptată în unanimitate de cei 11 lideri de state din Europa Centrală şi de Este, prezenţi la Varşovia.

„Vreau să felicit Bulgaria, România, Ungaria şi Austria pentru faptul că urmăresc construirea unui gazoduct la Marea Neagră”, a spus Trump.

TRUMP A FELICITAT ROMÂNIA! Următorul summit va fi găzduit de Români

Preşedintele american şi-a început cel de-al doilea turneu în Europa cu o vizită la Varşovia, unde a răspuns prezent invitaţiei la Summitul „Iniţiativei celor Trei Mări”- Baltică, Adriatică şi Neagră. La întâlnire au fost prezenţi reprezentanţi ai 12 ţări din Europa Centrală şi de Est, printre care şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Acest grup vizează să-şi reducă dependenţa faţă de livrările ruse de petrol şi gaze naturale.

În cadrul reuniunii, Donald Trump a declarat să SUA nu vor folosi energia pentru a constrânge statele din Europa Centrală şi de Est.

„Iniţiativa celor Trei Mări” urmăreşte să ofere susţinere politică pentru o mai bună cooperare şi interconectare a economiilor statelor din spaţiul geografic cuprins între cele trei mări – Adriatică, Baltică şi Neagră – în domenii precum energie, transporturi, telecomunicaţii sau protecţia mediului

Mergi la SUS