Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

România a lansat 533 de rachete! Rachete antigrindină

in Diverse/ExtraNews/Stiinta de

   Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunţă că, din cauza a instabilității atmosferice înregistrate în zonele arondate Unităților de combatere a căderilor de grindinăUPCCG din Prahova și a punctelor de lansare din cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor SNACP, au fost lansate mai multe rafale de rachete antigrindină.

   Astfel, în Prahova, s-a intervenit cu succes, în data de 6 iulie 2017, cu 18 rachete antigrindină lansate din punctele Câmpina, Vărbilău, Viperești, Tătaru, Tohani, Câmpina, Băicoi și Boldești (județele Buzău și Prahova). Acțiunile de combatere a căderilor de grindină au avut efectul scontat.

   MADR precizează că, în perioada 15 aprilie – 6 iulie 2017, au fost lansate 533 rachete antigrindină. Dintre acestea, 192 au fost lansate de Unitatea de combatere a căderilor de grindină Prahova, 198 de rachete de UCCG Vrancea și un număr de 143 rachete antigrindină au fost lansate de UCCG Iași.

   Ministrul Agriculturii, Petre Daea, împreună cu ministrul Economiei, Mihai Fifor s-au întâlnit cu conducerea Electromecanica Ploiești, în vederea stabilirii graficului de producere și livrare a rachetelor pentru perioada următoare, ținând cont de consumul crescut de vectori, în condițiile unui sezon de combatere a căderilor de grindină deosebit de dificil.

   Scopul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP) este de a asigura protecția culturilor agricole cu înaltă valoare economică (vii, livezi, sere, etc) precum și a comunităților rurale din zonele de intervenție, față de fenomenele meteorologice periculoase asociate schimbărilor climatice. (foto. madr.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS