Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Campionatele Europene de gimnastică de la Cluj: Marea Britanie – aur la individual compus

in Diverse/ExtraNews de

   Sportiva britanică Elissa Downie a câștigat medalia de aur la individual compus la Campionatele Europene de gimnastică artistică ce se desfăloară în aceste zile, la Cluj. Reprezentantele României, Ioana Crișan și Olivia Cîmpian, s-au situat printre primii 20, ocupând locurile 18, respectiv 21.

   Britanica Ellie Downie a fost triplă medaliată cu argint la ediția precedentă a campionatelor şi a a totalizat 55,765, urmată de Zsofia Kovacs din Ungaria cu 55,432 și de Melanie de Jesus Dos Santos din Franţa, cu 55,065. Românca Ioana Crișan, aflată la prima competiție rezervată senioarelor, a încheiat concursul cu un total de 51,032, fiind notată cu 13,100 la sol, 13,336 la sărituri, 13,000 la paralele şi 11,566 la bârnă, informează pagina web a competiţiei, Clujeurogym2017.ro. Cea de-a doua reprezentantă a României în finala la individual compus, Olivia Cîmpian, s-a clasat pe poziția a 23-a, cu 50,106. Ea a ocupat, anul trecut, locul trei cu echipa României la Campionatele Europene de junioare de la Berna, iar acum rezultatele sale au fost 12,933 la sol, 14,266 la sărituri, 10,541 la paralele şi 12,366 la bârnă.

   Antrenorul coordonator al lotului feminin al României, Nicolae Forminte, a declarat, citat de aceeaşi sursă, că obiectivul gimnastelor românce „era să facă o finală și l-au îndeplinit. Dar ăsta nu e obiectiv, a fost așa, de tatonare. Eu nu pot să pun astfel de obiective. Dar trebuie să accept realitatea, să lucrez cu ce am și să fac tot ce îmi stă putință ca aceste gimnaste să crească an de an și să închegăm acea echipă care să ne ducă din nou la Jocurile Olimpice”. Forminte a mai adăugat că durerea la cot pe care a acuzat-o Olivia Cîmpian i-a influențat acesteia evoluția,

   Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfășoară în perioada 19-23 aprilie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediție găzduită de România, la startul competiției aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin și 106 la feminin) din 37 de țări. România este reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache și Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor și Andrei Ursache. (foto: Clujeurogym2017.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS