Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CADOUL DE LA IUBITUL TĂU NU E PE PLACUL TĂU! CUM SĂ-I SPUI CĂ NU ÎȚI PLACE

in Diverse de

Iubitul tău îți oferă un cadou neinspirat: bijuterii pe care nu le-ai purta niciodată, haine largi sau florile care nu-ți plac. Nu există gafă pe care soțul tău să nu o fi făcut în materie de cadouri.

Sunt și femei care se arată încântate, chiar dacă nu primesc cadoul care le place. Dacă e vorba de o haină sau bijuterie, poartă lucrul respectiv. Eventual, se plâng unei prietene de cadoul care nu le place, dar nu încetează să-i mulțumească soțului. La polul opus sunt cele care îl boscorodesc din prima și-și spun păsul pe un ton răstit. Tu din care categorie faci parte? Îi spui atunci când cadoul de la el nu-ți place sau alegi să taci? Care atitudine crezi că este mai bună?

CUM SĂ-I SPUI CĂ NU ÎȚI PLACE

Comunicarea este prima regulă a unei relaţii fericite. Dar contează și felul în care comunici. Unii bărbaţi se adaptatează rapid atunci când femeia iubită le spune problemele pe care le percep sau nemulţumirile pe care le au. Alţii simt că li se fac reproşuri şi că efortul lor nu este preţuit. Raspunde-ti onest la urmatoare intrebari: “Cum ar reacţiona soţul tău daca i-ai spune că darul pe care ţi l-a adus nu e chiar ceea ce îţi doreşti? Cum ar fi pentru tine să accepţi cadoul fără să spui nimic? Cât de frustrant ar fi?”. Cel mai bine ar fi să foloseşti tehnica sandwich: începe să-i spui cu ceva pozitiv, spune apoi ce te deranjează și încheie tot cu o laudă sau o constatare a unui lucru care îți place la soțul tău.

PROBLEMA DE COMUNICARE

Adevărată problemă nu este cadoul, ci faptul că voi nu comunicați. Cadoul de la el nu-ți place. Dar de ce el nu cunoaște preferințele tale? Sigur, vorbiți, dar oare despre ce? Probabil că nu ajungeți să vă spuneți unul altuia lucrurile cu adevărat importante pentru voi. Avem acest obicei de a aştepta de la celălalt să ne cunoască atât de bine încât să ne știe toate dorințele. De multe ori, ne trezim gândind: „Dacă m-ar fi iubit cu adevărat, ar fi ştiut deja”. Dar, oricât de drag ne-ar fi un om, nu putem ști cu siguranță ce este în capul lui.

CITESTE SI: Surprinde-o in fiecare zi! 3 idei pentru un cadou inedit

AȘA POȚI PREVENI “ACCIDENTUL”

Poți preveni aceste evenimente. Spune-i exact ceea ce îți place și ce nu sau ce crezi că ți se potrivește. Poți să-i spui cu exactitate că-ți dorești un anumit obiect și de unde să-l cumpere. Poate este mai romantic să fii surprinsă, dar atunci riști să fii dezamagită. În plus, îl vei supăra și pe el, care și-ar dori ca gestul lui să fie apreciat. Atunci când și-ai dori ca el să-ți cumpere ceva, nu-i spune doar, că ai vrea un anumit parfum sau haină. Spune-i și de ce, cum te-ar face să te simți. E mai ușor pentru orice om să rețină un context decât o simplă informație. Iar în felul acesta veți ajunge, în timp, să vă și cunoașteți din ce în ce mai bine unul pe altul.

AFLĂ CARE ESTE MOTIVAȚIA LUI

Cum ar fi să te poți bucura de un cadou făcut cu dragoste de bărbatul pe care îl iubești? Într-adevăr, poate ca este al treilea cuțit de bucătărie pe care ți-l aduce cadou. Poate este o căciuliță, dar ție îți place să mergi cu capul descoperit ca să-ți pui în valoare podoaba capilară. Atunci într-adevăr, ai putea să te întrebi dacă este atât de neatent cu tine și cu nevoile tale sau încearcă să îți transmită un mesaj. Tu poți afla ce este în spatele gestului său, de fapt.

credius.ro

 

Ultimile din

Mergi la SUS