Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

BINEFACERE PENTRU ORGANISM. Trataţi-vă cu ajutorul apei termale!

in Sanatate de

Termalismul este o metodă de tratament bazată pe utilizarea apelor minerale şi a derivatelor lor (nămoluri, gaze, vapori), ale căror virtuţi sunt recunoscute de către medici. Această metodă terapeutică completă a devenit o adevărată disciplină, numită crenoterapie. Ea oferă o gamă largă de îngrijiri. Cunoscut încă din Antichitate, termalismul a rămas în continuare fidel principiului său fondator: a trata cu ajutorul apelor minerale. În Franţa există peste 1.200 de izvoare binefăcătoare, recunoscute de medici, cu condiţia ca apa să fie folosită în stare pură, acolo unde izvorăşte. Şi în Romania numărul lor e apreciabil. Apele minerale sunt clasate în cinci mari categorii, după compoziţia lor chimică, bicarbonatate, sulfate, sulfurate, clorurate şi oligometalice, care le conferă proprietăţi vindecătoare considerabile. Fiecare staţiune termală este specializată în tratarea unor patologii precise.

Puteţi apela la binefacerile unei cure în caz de afecţiune psihosomatică (anxietate, depresie, tulburări de somn), de sciatică sau artroză, de stări patologice cronice (reumatism, alergie, migrenă, dermatoză, infecţie urinară, infecţie a gâtului sau a sinusurilor, insomnie), hipertensiune, colită, obezitate sau diabet. Dacă suferiţi de insuficienţă venoasă, tulburări de ordin ginecologic (dureri pelviene de orice natură) sau neurologic (afecţiuni ale nervilor, handicap motor legat de o hemiplegie, boala Parkinson etc.), curele termale regulate pot să vă amelioreze starea. Puteţi să vă luaţi la tratament şi copilul, dacă suferă de anorexie, de o afecţiune din sfera ORL sau respiratorie sau de o fractură cu întârziere a consolidării.

Medicul vă poate recomanda staţiunea termală cea mai potrivită tratamentului dumneavoastră, ţinând cont de compoziţia apelor, de climat şi de îngrijirile suplimentare.


Ultimile din

Mergi la SUS