Programul mai relaxat şi pregatirea pentru vacanţă te îmbie la tratamente de frumuseţe, însă nu pentru toate este perioada optimă. Circulaţia sângelui se intensifică pe căldură, pielea devine mai sensibilă, mai reactivă şi unele dintre bunele intenţii pot face mai mult rău decât bine. Ai grijă cum vrei să te înfrumuseţezi ca să nu devii victima propriilor greşeli şi ia aminte la tratamentele interzise pe căldură!
VACUUM! Este un tratament eficient impotriva celulitei, în orice stadiu, spun mulţi specialişti. Este disponibil în multe cabinete cosmetice pe tot parcursul anului. Scopul este de la sine înţeles. Tratamentul constă într-un masaj sub forma de aspiraţie, deloc dureros, dar care dislocă grăsimile şi ajută la eliminarea lor. Retenţia de apă este redusă, circulaţia limfatică este impulsionată, iar pielea devine mai netedă şi mai tonică. Se reduce circumferinţa în centrimetri după câteva şedinţe. Toate bune şi frumoase până aici, însă nimeni nu te avertizează asupra apariţiei echimozelor – a vânătăilor, aşa cum sunt cunoscute de toată lumea. Prin urmare, renunţă la acest tratament în timpul verii, ba mai mult, întreabă medicii care sunt riscurile, pentru că în unele ţări europene a fost interzis!
ULTRASUNETE! Tratamentul cu ultrasunete reduce liniile fine şi netede, dar şi hidratează intens pielea uscată. Ai spune că este unul perfect pentru vară, însă undele sonore facilitează introducerea substantelor active cât mai adanc în piele prin căldură! Metabolismul pielii este mărit şi ţesuturile mai bine oxigenate, dar există un foarte mare risc de apariţie a cuperozei! Căldura soarelui poate duce la spargerea capilarelor, iar dacă adaugi la acest regim şi o căldură suplimentară, afecţiunea e ca sigură!
RADIOFRECVENŢA! Este una dintre terapiile care actionează în profunzime şi totuţi în mod neinvaziv. Este un bun tratament dacă ai pielea flască, sânii lăsaţi, celulită sau riduri. Undele de radiofrecvenţă induc în profunzime o temperatură ridicată, producând contracţia fibrelor de colagen şi efectele ei se văd imediat după şedinţă. Pentru că este vorba de căldură, acest tratament este interzis în anotimpul cald; în rest poţi beneficia din plin de acţiunea lui!
MICRODERMABRAZIUNE! Un tratament mult mai blând care să diminueze ridurile, petele şi cicatricile este microdermabraziunea. Poate fi făcut în cabinetele cosmetice, dar şi acasă, folosind crème speciale ce conţin substanţe şi particule abrazive şi prin el se îndepărtează doar primul strat de la suprafaţa pielii. Efectul acestul tratament se vede în
timp. Imediat după tratament, tenul este mai neted, mai luminos şi mai catifelat, dar şi mai sensibilizat. Se poate arde usor şi, mai ales, păta. Chiar dacă este un anotimp cu temperaturi scăzute, cremele de protecţie solară sunt necesare după această intervenţie, pentru a feri tenul de astfel de riscuri. E indicat să-l faci doar în anotimpul rece şi câteva zile la rând să foloseşti crème de protecţie solară.
AHA – ALFAHIDROXIACIZI! Sunt folosiţi acizi graşi din fructe care intensifică procesul de exfoliere, stimulează înnoirea celulară, determinând întinerirea tenului, dar şi depigmentarea lui, redându-i luminuozitatea şi strălucirea. Se recomandă pentru tenul gras, acneic, pigmentat sau ridat. Un astfel de tratament se poate face în saloanele de cosmetică, dar există şi în comerţ crème ce conţin AHA, însă acestea nu trebuie folosite pe timp de vară, pentru că exfoliază tenul şi îl predispun la pătare şi iritaţii.
PARAFINA REDĂ CATIFELAREA MÂINILOR ŞI PICIOARELOR! Mâinile sunt supuse deshidratării tot timpul. Pielea se usucă, iar baia cu parafină poate remedia rapid situaţia. Un astfel de tratament are un efect de zece ori mai eficient decât cea mai bună cremă de mâini, fiindcă acţionează în profunzime. Însă parafiina se aplică la o temperatură ridicată şi din acest motiv nu este un tratament indicat pe caniculă. De obicei, se face în saloane, iar specialiştii nu-l includ pe lista serviciilor în această perioada, dar se poate face şi acasă; prin urmare, amână-l pentru toamnă.
DERMABRAZIUNE! Este o procedură mai agresivă, ce îndepărtează stratul superior al pielii prin abraziune, dar care îmbunătăţeşte aspectul pielii, reducând petele, ridurile fine, semnele lăsate de acnee, tatuajele şi cicatricile. Practic, pielea este “rasă” de o perie foarte fină. Operaţiunea este dureroasă şi se face cu o uşoara anestezie locală. Rănile care rămân sunt dovada că pielea agresată în acest mod nu are nevoie şi de razele UV, intense în această perioadă.
MĂŞTI CALDE! Aproape orice ten suportă o doză de căldură. Băile de aburi ajută la deschiderea porilor, iar astfel, măştile aplicate ulterior actionează mai profund. Însă măştile saună, ce ajută la înlăturarea excesului de sebum, a punctelor negre şi impurităt
ţilor pielii, pot duce la iritaţii şi cuperoză. Profită de beneficiile lor iarna, când puţină căldură nu strică nimănui!