Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Bani de la Guvern pentru familiile în dificultate şi persoanele singure

in ExtraNews de

   609 familii și persoane singure, afectate de incendii, inundații, cu probleme grave de sănătate vor primi ajutoare de urgență în valoare de 2,135 milioane lei, transmite un comunicat al GuvernuluiSuma a fost aprobată în cadrul şedinţei săptămânale de guvern, familiile și persoanele singure care vor beneficia de aceste ajutoare fiind sunt din 35 de județe plus municipiul București.

   „Ajutoarele financiare vor ajunge la 609 familii și persoane singure se confruntă cu situații deosebite cauzate de starea gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. „Din majoritatea anchetelor sociale rezultă că familiile care urmează să primească ajutor financiar suferă de afecțiuni grave de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată sau intervenții chirurgicale costisitoare neacoperite în totalitate de către casele județene de asigurări de sănătate„, spune comunicatul, Astfel, 85 de familii se află în situații dificile din cauza incendiilor care le-au afectat locuințele, iar alte 15 familii au nevoie de sprijin după ce locuințele și anexele gospodărești le-au fost afectate de inundații sau fenomene meteorologice periculoase.

   Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificați pe baza anchetelor sociale realizate de Agențiile județene pentru plăți și inspecție socială. Ajutoarele se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale. (foto: gov.ro)Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS