Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Au năvălit ca turcii! Pescador turcesc prins la braconat, oprit cu focuri de armă!

in ExtraNews de

   O navă a Poliţiei de Frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, în timp ce era în misiune de patrulare pe Marea Neagră, a identificat, la est de Constanţa, o navă suspectată că desfăşoară activităţi de pescuit ilegal.

   Ambarcaţiunea, era o navă de pescuit, sub pavilion turcesc, inscripţionată „CAN HAN”, deşi a fost somată, verbal, nu a oprtit pentru control, poliţiştii de frontieră fiind obligaţi să execute focuri de avertisment cu armamentul de la bordul navei Poliţiei de Frontieră. Echipajul pescadorului a ignorat şi acest avertisment, şi şi-a continuat deplasarea, după care s-a copcnit de nava MAI, provocând acesteia pagube minore.

   În final, nava turcească de pescuit a fost oprită, dar din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, nu s-a putut efectua un control la bordul navei, aceasta fiind remorcată către Portul Constanța. Pescadorul a fost adus în Portul Constanţa, iar poliţiştii de frontieră au demarat efectuarea cercetărilor, împreună cu un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit și Acvacultură și ai Căpităniei Constanţa.

   În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, pescuit ilegal și pescuit neraportat al calcanului şi distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia, informează Poliţia de Frontieră. (foto: politiadefrontiera.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS