Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Gabriela, cine a văruit monumentele? Se cere anchetă pentru intervenţiile neautorizate la clădirile monument istoric din Bucureşti

in ExtraNews/Politic de

   Purtătorul de cuvânt al consilierilor PNL din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Ciprian Ciucu, solicită, în numele acestora, primarului general al Bucureştiului, Gabriela Firea, demararea unei anchete referitor la vopsirea şi văruirea unor ckpdiri monument istoric din Capitală.

   Grupul consilierilor PNL din cadrul CGMB îi cere în mod oficial Gabrielei Firea să dispună corpului de control din cadrul primăriei, să demareze o anchetă internă „pentru a identifica nivelul la care s-a luat decizia și cine a dispus văruirea/vopsierea a patru monumente istorice fără aviz de la Ministerul Culturii”. Liberalii mai cer ca primarul general să comunice public rezultatele anchetei, deoarece, conform legii, orice intervenție asupra unor monumente istorice se face exclusiv cu autorizație de la Ministerul Culturii, în lipsa unei astfel de autorizații orice intervenție reprezentând infracțiune.

   De asemenea, trimiterea unor angajați ai Primăriei pentru a curăța în grabă (inclusiv cu șpaclul) vopseaua fără o evaluare a deteriorărilor făcute și care să găsească soluția tehnică optimă, cu sprijinul specialiștilor, pentru a minimaliza deteriorările, reprezintă, în opinia liberalilor, o mare greșeală, chiar o continuare a infracțiunii.

   „Deoarece s-au efectuat intervenții asupra patru monumente istorice de pe Calea Victoriei aproape concomitent, este foarte puțin probabil ca acesta să fie o coincidență sau să fim în fața acțiunii unor cetățeni privați, ci să avem de-a face cu o acțiune iresponsabilă a Primăriei, în cadrul anunțatei curățenii de Paște”, mai spune comunicatul consilieriulor PNL. (foto: pnl.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS