Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Averi uriaşe, maşini luxoase şi vacanţe exotice… Cât câştigă hackeri români care s-au îmbogăţit din „ESCROCHERII MĂRUNTE”

in ExtraNews de

Ramnicu Valcea este poreclit Hackerville, din cauza numarului foarte mare de hackeri care se imbogatesc aici prin escrocherii marunte.

Nu pot fi considerati genii in informatica, dar hackerii din Ramnicu Valcea au reusit sa faca averi uriase prin diferite escrocherii.

Sunt cunoscute deja cazurile unor tineri care au furat datele de pe cardurile bancare ale unor cumparatori naivi, care le-au folosit pentru plati online fictive. Altii au trimis caramizi clientilor care au platit pentru un iPhone.

Potrivit unul reportaj realizat de Andrada Fiscutean pentru publicatia Vice, in anul 2004 hackerii romani au furat peste un miliard de dolari prin aceste mici smecherii.

Din pacate, multi romani cad foarte usor prada acestor inselaciuni, pentru ca nu sunt bine informati.

Astfel, in Ramnicu Valcea, un oras sarac si fara multe locuri de munca, hackerii sunt adevarati nababi. Au masini de lux – BMW sau chiar Porsche – merg in vacante exotice si sunt singurii din oras care isi permit sa cumpere produse din mall. Cei mai multi locuitori din Ramnicu valcea nu-si permit asta, de aceea mall-ul din oras este poreclit Muzeul. Oamenii merg doar sa se uite, sa il viziteze, pentru ca nu au bani sa cumpere.

Ultimile din

Mergi la SUS