Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Au furat seifurile de la casele de amanet. Acum au fost prinşi

in Diverse/ExtraNews de

   Poliţiştii din Cluj au finalizat cercetările și au propus trimiterea în judecată a doi cetățeni maghiari, care ar fi sustras seifuri din case de schimb valutar și amanet, cauzând un prejudiciu de peste 260.000 de lei, anunţă Poliţia Română.

   Seifurile, ascunse în pădure, au fost recuperate de polițiști și au fost efectuate percheziții în Ungaria, la locuințele celor doi, fiind ridicate bunuri susceptibile a fi folosite la comiterea faptelor. Polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliției Române, au documentat activitatea infracţională a doi cetăţeni maghiari, care ar fi comis mai multe infracțiuni de furt calificat, pe raza judeţelor Cluj şi Maramureş, în perioada 2013-2014.

   Din cercetări a reieșit că, în lunile noiembrie 2013 şi ianuarie 2014, cei în cauză, bărbaţi, în vârstă de 38 şi 47 de ani, ar fi sustras două seifuri din incinta unor case de schimb valutar şi amanet, de pe raza municipiilor Cluj-Napoca şi Baia Mare.

  Aceştia ar fi reuşit să pătrundă în interiorul societăţilor comerciale prin anihilarea sistemului de alarmă, ruperea butucului yalei uşii de acces, precum şi spargerea unui perete. Seifurile ar fi fost transportate în zone împădurite din Bihor şi Maramureş, unde ar fi fost tăiate pentru a fi sustrași banii şi bunurile de valoare din interiorul lor, cauzându-se astfel prejudicii în valoare de 189.450 de lei, respectiv de 51.000 de lei.

   De asemenea, cei doi au fost cercetaţi pentru comiterea a două tentative de furt calificat, după ce ar fi încercat să sustragă un seif dintr-o casă de amanet din Cluj-Napoca, cauzând societății, prin distrugeri, o pagubă de aproape 25.000 de lei.

   În luna noiembrie 2014, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, poliţiştii români, în colaborare cu autorităţile judiciare maghiare, au efectuat percheziţii la locuințele celor doi, din Ungaria. În urma perchezițiilor, au fost descoperite instrumente care ar fi fost folosite la comiterea faptelor, precum și un cărucior de marfă și un autoturism, susceptibile a fi folosite pentru transportarea seifurilor. (foto: Poliţia Română)

Ultimile din

Mergi la SUS