Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Afinele, cu bunele şi foarte bunele lor…

in Diverse/ExtraNews/Sanatate de

   Afinele se numără printre alimentele cele mai bogate in vitamine şi nutrienţi. Aceste fructe întăresc sistemul imunitar, îmbunătăţesc circulaţia şi măresc acuitatea vizuală. Afinele sunt bogate în vitamina C, care menţine un sistem imunitar puternic. De asemenea, afinele conţin vitamina A, fier, calciu, mangan, vitamina K, vitamina E, zinc, fosfor şi seleniu.

   Reducerea grăsimilor, reducerea radicalilor liberi, promovarea unor niveluri mai bune ale insulinei, sprijin pentru sănătatea oculară, prevenirea diferitelor boli şi a cancerului sunt, pe scurt, avantajele pe care le aduce consumul de afine.

   O ceaşcă de afine vă pune la dispoziţie 4 grame de fibre atât de benefice, ceea ce înseamnă în primul rând un sistem digestiv sănătos. Manganul participă la convertirea carbohidraţilor, proteinelor şi grăsimilor în energie. Iar nutrienţii din afine vă vor menţine vederea şi retina sănătoase. Afinele conţin flavonoide (compuşi ce conţin la rândul lor antioxidanţi şi substanţe biochimice) ce ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiilor cognitive.

   Vă preocupă caloriile? Mâncaţi afine! Au doar 84 de calorii per cană. Iar cu cât sunt mai proaspete, cu atât sunt mai benefice. Un consum regulat de afine poate avea un impact real în ceea ce priveşte scăderea greutăţii corporale şi masei ficatului. Procesul de mărire a ficatului este strâns legat de obezitate şi de rezistenţa la insulină – un antecedent al diabetului zaharat.

   Mai mult, afinele conţin anumiţi compuşi extrem de prielnici pentru organism. Acidul elagic, împreună cu antocianina şi alţi antioxidanţi, lucrează pentru prevenirea cancerului. Frunzele de afin nu trebuie aruncate. Din ele se poate prepara un ceai care ajuta la scaderea glicemiei. (foto: C. Dumitru)

Ultimile din

Mergi la SUS