Declarațiile lui Ludovic Orban în cadrul ședinței Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă

in ExtraNews de

UPDATE ora 17.25 – Declarațiile lui Ludovic Orban în cadrul ședinței Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă:

– Trebuie să discutăm despre propunerea privind activitatea școlară. Este o decizie pe care am analizat-o și trebuie să o cântărim. Și eu cred că, dacă există cel mai mic risc, va trebuie să suspendăm activitatea la nivelul învățământului preuniversitar. Trebuie să discutăm condițiile, perioada, ce măsuri aferente luăm.

– Trebuie să stabilim de când poate intra în vigoare o astfel de măsură.

– Legat de capacitatea de diagnosticare, aici trebuie să reducem timpii de deplasare prin amplasare optimă a aparatelor de diagnosticare, prin creșterea numărului de aparate de diagnosticare.

– Trebuie să îmbunătățim mecanismul de respectare a izolării la domiciliu. Aplicarea fermă de sancțiuni către cei care încalcă regulile izolării la domiciliu.

– Trebuie să discutăm despre controlul mai riguros la intrarea în țară, pe rutier și feroviar.

UPDATE ora 15.40 – Orban: Măsura închiderii şcolilor nu poate fi luată uşor

Înainte de ședința Comitetul pentru situaţii de urgenţă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că se analizează posibilitatea închiderii şcolilor în contextul epidemiei de coronavirus, însă a subliniat că o astfel de măsură nu poate fi luată uşor şi că este nevoie să fie pregătită.

“Am văzut că toată lumea se pricepe la toate măsurile pe care ar trebui să le ia Guvernul. Această măsură este în analiză. Nu este o măsură care poate fi luată uşor, pentru că o măsură de închidere a şcolilor perturbă procesul educaţional şi lipseşte copiii, elevii, de posibilitatea de a primi toate informaţiile, cunoştinţele necesare şi de a crea un gol în ceea ce priveşte derularea serviciului educaţional.

Citeste toata stirea AICI.