Ai un telefon nou? Iată care sunt accidentele la care este cel mai predispus și cum le poți evita!

in Diverse de

Achiziționarea unui telefon nou este un prilej de încântare pentru mulți, ca de fiecare dată când primești ceva în premieră. Un nou tărâm al posibilităților ți se deschide acum în față, iar tu ești doar la o apăsare distanță de el. Pentru ca bucuria să dureze cât mai mult, este de preferat să îl ferești, pe cât posibil, de eventualele accidente. Acestea sunt, însă, inevitabile, și, de aceea, mulți s-au trezit cu device-ul spart sau zgâriat la numai câteva zile distanță după ce l-au cumpărat. Dacă nu vrei să te numeri și tu printre nefericiți, ai face bine să înveți din greșelile lor, pentru a te bucura cât mai mult de un smartphone în deplinătatea funcționării.

Iată care sunt cele mai frecvente accidente când vine vorba de telefonul tău și cum te poți feri de ele! 

Crăparea display-ului

Fiecare a făcut-o la un moment dat: a scăpat telefonul cu fața în jos pe o suprafață cât se poate de rigidă. Și acesta, ca orice ecran neprotejat, s-a spart sau crăpat, cel mai probabil. Oricum, o reparație este absolut necesară. Dacă ai și tu un telefon Samsung care se află în aceeași situație, cu un click aici pentru detalii poți rezolva această problemă. 

Dacă nu vrei să ajungi aici, cel mai indicat este să folosești o folie de protecție. Cele din silicon sau sticlă protejează ecranul la contactul cu solul, suferind ea tot șocul impactului. Astfel, nu numai că telefonul tău va fi în siguranță, dar și costurile vor fi mult mai mici decât cele ale unei reparații. 

Defecțiuni tehnice în urmă căzăturilor

Dacă telefonul tău neprotejat s-a izbit violent de podea, atunci ecranul s-ar putea să nu fie singurul lucru care s-a spart. El nu a fost făcut să reziste unor astfel de accidente, așadar, chiar și nou fiind device-ul tău, poate deveni complet nefuncțional. În acest caz, fie încerci să remediezi problema, apelând din nou la specialiști, fie investești într-un nou smartphone complet.

Totul poate fi prevenit, însă, extrem de ușor. Tot ceea ce trebuie să faci este să cauți o husă potrivită și rezistentă pentru el, pe care să i-o pui odată cu folia de protecție și cât mai curând după achiziționare. Astfel, reduci considerabil costurile pe care ai fi fost pus să le suporți în caz contrar.

 

Problemele cu mufa de încărcare

 

Aproape la fel de frecvente, erorile de încărcare ale telefonului pot avea o mulțime de cauze. În aceste cazuri, problema nici măcar nu mai este a ta, deși tu ești cel care trebuie să suporte consecințele. Cercetează cablul de alimentare, în primul rând. Dacă acesta nu încarcă nici alte telefoane, atunci trebuie schimbat cât mai curând. În general, se defectează rapid, o simplă poziționarea greșită pentru o durată mai lungă de timp, ducând la formarea unui contact imperfect și nefuncționare. 

Dacă, în schimb, cablul alimentează perfect alte telefoane mobile, atunci problema vine de la device-ul tău. Și în acest caz, o vizită la specialiști este necesară, înlocuirea unei mufe fiind una dintre cele mai comune și accesibile operațiuni. 

Atenție: telefon la apă!

Dacă și tu ești unul dintre aceia care intră în cadă cu telefonul mobil sau îl folosesc la mare sau la piscină, atunci ar trebui să fii conștient de riscul la care îți supui device-ul. Acesta nu este rezistent la apă, cel puțin nu atât cât să nu ai nicio grijă, și de aceea, odată intrat în contact cu un mediu umed, se poate defecta complet. 

Populara metodă de așezare a acestuia într-un vas plin de orez pentru a absorbi apa este mai mult un mit decât realitate și, uneori, nu face decât să îngreuneze și mai mult munca specialiștilor care îți vor repara, într-un final, telefonul.

Pentru a evita toate acestea, o husă waterproof este recomandată. Metoda cea mai sigură rămâne, însă, folosirea telefonului numai într-un mediu sigur și uscat, departe de orice sursă de apă care îi poate dăuna. 

De fiecare dată când întâmpini probleme tehnice, firmele de specialitate sunt cele care le rezolvă pentru tine. De aceea, nu trebuie să amâni vizitele la sediile lor atunci când apar defecțiuni de funcționare, pentru că de prea puține ori vei reuși să obții aceleași rezultate calitativ încercând alte soluții. Cu puțină grijă, însă, totul poate fi prevenit! Nu trebuie decât să fii atent atunci când îți folosești smartphone-ul!