Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Află CUM alegi cea mai potrivită carte de dezvoltare personală pentru tine!

in Diverse de

Cărțile motivaționale au început să fie din ce în ce mai căutate de persoane de diferite vârste. Acestea pot fi o sursă nemaipomenită de inspirație pentru a găsi metoda prin care să-ți atingi anumite obiective. 

Când vine vorba de alegerea lor însă, va trebui să ai în vedere mai multe lucruri, printre care și acela că sfaturile prezentate sunt, de obicei, de ordin general, ceea ce înseamnă că trebuie să extragi doar ceea ce ți se potrivește. Cum faci asta? Descoperă, în continuare, răspunsurile la câteva întrebări legate de cărțile de dezvoltare personală și de conținutul acestora.

Iată cum alegi cartea motivațională care ți se potrivește: 

După cum știi, beneficiile cititului sunt nenumărate și, de aceea, este recomandat să îți îndrepți atenția către un astfel de hobby. Poți începe cu lectura unor cărți motivaționale. Ca și romanele, acestea sunt de mai multe feluri, ceea ce îți poate îngreuna puțin alegerea. 

Pentru a lua decizia mai ușor, poți cere recomandări prietenilor sau poți căuta informații pe forumuri si pagini de internet. Recenziile pot fi o altă sursă de încredere, din care să alegi ceea ce ți s-ar putea potrivi și, astfel, să afli ce sfaturi poți lua în considerare pentru a obține ceea ce te interesează.

Pune-te în situațiile descrise în carte

Multe cărți de dezvoltare personală prezintă situații și soluții pentru rezolvarea acestora, iar cea mai bună metodă de a afla dacă un sfat de acolo îți va fi de ajutor este să îți imaginezi că ești în acel context. De asemenea, poți încerca să vezi cum ai soluționa tu problema respectivă. 

Multe dintre cazurile prezentate în cărțile motivaționale pornesc de la premise general valabile, astfel că va fi imposibil să nu găsești una cu care să te identifici. Secretul constă în capacitatea ta de a adapta sfaturile respective trăirilor tale.

Înțelege-te pe tine însuți

Unul dintre rolurile cărților de dezvoltare personală este de a te ajuta să te înțelegi pe tine însuți, de aceea sunt foarte căutate. 

Într-adevăr, poate fi destul de greu să înțelegi anumite stări și să le rezolvi de unul singur, însă cartea nu va face altceva decât să îți aducă la cunoștință ceea ce știai deja. Va depinde de tine cum te vei raporta la informația prezentată și cum vei pune în aplicare recomandările oferite.

Ține cont de experiența scriitorului/scriitoarei

Când vine vorba despre cărți de dezvoltare personală, este bine să ai vedere calitatea sau profesia persoanei care a scris-o. Astfel, există unele scrise de oameni care au absolvit anumite cursuri, de psihologi și chiar de profesori, aceștia din urmă fiind deseori recomandați de experiența lor. 

Dacă te interesează această latură, cel mai bine este să te orientezi spre cărți de introspecție și psihologie care îți vor fi de ajutor prin simplul fapt că explică anumite noțiuni la un nivel mult mai profund.

Cărțile motivaționale sunt la modă, însă alegerea acestora trebuie făcută cu atenție. În ceea ce privește sfaturile oferite, este bine să ai în vedere ceea ce ți se potrivește de acolo și să adaptezi fiecare recomandare situației tale. Astfel de lecturi sunt bune atunci când poți învăța cu adevărat ceva din ele, așadar, dacă ai devenit curios, poți citi o astfel de carte pentru a vedea cât de bine te cunoști.

Ultimile din

Mergi la SUS