A SEMNAT! Angajații primesc BANI: Până la 6 salarii de bază! ANUNȚ URIAȘ: se va întâmpla de pe 1 iulie!

in ExtraNews de

Mircea Dobre, Ministrul Turismului, a făcut un ANUNȚ URIAȘ: se va întâmpla de pe 1 iulie!

Mircea Dobre a declarat că de la 1 iulie fiecare bugetar va primi un tichet electronic de vacanță care va avea cel puțin valoarea unui salariu minim pe economie și care va putea fi cheltuit oicând și oriunde în țară.

Iată declarația lui:
,,Tichetele de vacanta o sa le introducem undeva in jurul datei de 1 iulie 2017. In programul de guvernare am spus ca dam un tichet la valoarea salariului minim pe economie. Bugetul acum poate duce doar un tichet de vacanta de valoarea salariului minim pe economie pentru fiecare bugetar. Trebuie creat un program, pentru ca noi vrem sa dam in sistem online aceste tichete de vacanta, sa nu le mai facem ca tichetele de masa, unde trebuie licitatie pentru firmele care trebuie sa le faca, comision etc. Noi, acum, trebuie sa facem procedura, pentru ca, de fapt, asta este problema. Este vorba de sistemul de decontare, la asta lucram, ca acest sistem sa fie cat mai corect si cu comisioane cat mai putine. Aceasta e chestiunea mai greoaie”.

Conform legislației care există în prezent în România, angajații din mediul privat sau bugetarii pot primi vouchere de vacanță în limita a 6 salarii minim brute. Ele vor fi suportate integral de către angajator și pot fi folosite doar în România. Legea care face acest lucru posibil a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis în 2017. 

Sursa: Stiri.rol.ro